Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023 trok meer bezoekers dan voorgaande editie

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023 trok meer bezoekers dan voorgaande editie

De beursorganisatie meldt dat 58ste editie van Kampeer & Caravan Jaarbeurs, die dit jaar plaats vond, vijf procent meer bezoekers trok dan de editie van vorig jaar. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023 trok ruim 40.000 bezoekers, waarmee het evenement zeer succesvol is afgerond.

Dit jaar was ook goed te zien hoe de beurs de afgelopen jaren is getransformeerd van een beurs met voornamelijk caravans, campers en wat vouwwagens tot een beurs die een heel compleet aanbod biedt. Er waren nu bijvoorbeeld ook veel tenten en outdoortrailers te zien. Bijzondere aandacht was er dit jaar ook voor duurzaamheid en innovaties.

Verwachtingen overtroffen

Het grootste kampeerevent van Nederland heeft de verwachtingen van zowel exposanten als bezoekers overtroffen. Ook de organisatie van Kampeer & Caravan Jaarbeurs kijkt tevreden terug. Rachel Jankowsky: “Kampeerders vinden duurzaamheid een steeds belangrijkere factor bij het plannen van hun vakantie. Op de beursvloer spelen wij continu in op deze behoefte. Zo inspireerden we bezoekers ook deze editie met een speciaal ingerichte duurzaamheidsroute met aanbieders van onder andere lichtgewicht caravans voor achter de elektrische auto’s en accessoires gemaakt van gerecyclede of biologisch afbreekbare onderdelen.”

Duurzaamheid en innovaties

Kampeer & Caravan Jaarbeurs stond dit jaar voor een groot deel in het teken van duurzaamheid en innovaties. Leo Diepemaat, voorzitter van de branchevereniging KCI (Kampeer & Caravan Industrie) en medeorganisator van de beurs: “Het was een geslaagd kampeerevent met een heel breed aanbod. Van tenten tot luxe campers, workshops, accessoires en bestemmingen. En dat in een prachtige vakantiesfeer, met enthousiaste en tevreden bezoekers en standhouders.” Eén van de bezoekers deelt met de beursorganisatie: “Je wordt toch verrast door nieuwe dingen. Het zijn niet alleen grote witte caravans, maar er zit echt heel veel variatie in het aanbod.”

Veel jongere kampeerders

Vlak voor de start van de beurs werd bekendgemaakt dat het caravan- en camperbezit onder jonge doelgroepen sinds de uitbraak van corona fors harder is gestegen dan in andere leeftijdscategorieën. Rachel Jankowsky: “Opvallend was dat er vooral in het weekend veel jongere kampeerders een bezoek aan de beurs brachten.” Zo vertelt exposant Knaus Tabbert AG: “Wij willen als exposant de Kampeer en Caravan Jaarbeurs natuurlijk niet missen, omdat we hier echt de gelegenheid hebben om onze mooie producten te presenteren aan het publiek. We bereiken hier verschillende klanten, van jong tot oud.” Ook kijkt exposant Trigano Accessory Group tevreden terug: “Het is natuurlijk de ideale plek om hier alle producten die we ontwikkeld hebben te tonen aan de consument en om de eerste reacties te voelen.”

Onderstaand een impressie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023:

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2024

Inmiddels is ook de nieuwe datum voor de beurs van volgend jaar bekendgemaakt. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2024 zal plaatsvinden van woensdag 2 tot en met zondag 6 oktober 2024.

Like dit artikel
Tweet dit artikel