Kampeer & Caravan Jaarbeurs Start-Up Contest: de nominaties zijn bekend

Kampeer & Caravan Jaarbeurs Start-Up Contest

Kampeer & Caravan Jaarbeurs Start-Up Contest: de nominaties zijn bekend

UTRECHT – Ook de Kampeer & Caravan Jaarbeurs gaat mee met de tijd, en lanceert daarom een Start-Up Contest. Hiermee wordt beginnende bedrijven in de kampeerbranche de mogelijkheid voor een soort van vliegende start geboden.

Als ze de contest winnen, kunnen ze hun product namelijk goed onder de aandacht van de kampeerders brengen. De nominaties van deze Start-Up Contest zijn nu bekend. Nu is het aan de kampeerders zelf om hun keuze te maken en te stemmen op één van de 5 genomineerden.

De Start-Up Contest sluit prachtig aan bij de doelgroep. Kampeerders zijn immers voortdurend op zoek naar handige dingen om het verblijf op de camping en/of in de natuur nóg leuker, comfortabeler of avontuurlijker te maken. Dat is ook één van de redenen dat er ook tijdens de volgende editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs een Innovatieroute zal zijn. De Start-Up Contest, voor starters in de kampeerbranche vormt daar een prachtige aanvulling op.

De vakjury heeft, op basis van de criteria ‘vernieuwend, haalbaar, betaalbaar en relevant voor een breed publiek’, uit alle inzendingen een online shortlist samengesteld, waarop kamperend Nederland kan stemmen via de website van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. De winnaar van de Start-Up Contest wordt beloond met gratis meters op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht en krijgt dus de kans om zijn of haar product aan een groot publiek te laten zien.

De genomineerden zijn (in alfabetische volgorde):

E-trailer

TU-studenten ontwikkelden de Smart-trailer app. Daarmee stel je de caravan waterpas, controleer je kogeldruk, caravanverlichting en bandenspanning.

‘Relevante informatie, direct binnen handbereik in je telefoon. Je eigen caravandashboard in de auto’, aldus de vakjury.

Geardropper

Online huur- en bezorgservice waarbij de kampeeruitrusting klaar staat op charmecampings in 10 vakantielanden. Inclusief opzet- en afbreekservice.

‘Geen aanschafkosten: een laagdrempelige manier om nieuwkomers te laten kennismaken met kamperen’, aldus de vakjury.

Kartent

Kartonnen tenten voor muziekfestivals, waterdicht, goed geïsoleerd en 100% recyclebaar. Via fundraising wordt een compacte variant ontwikkeld voor kampeerders.

De vakjury: ‘Een sympathieke manier om de jeugd via festivals te laten kennismaken met de tent’.

Outchair

Een kampeerechtpaar ontwikkelde een campingstoeltje met infrarood warmte-elementen in zit- en ruggedeelte. Waardoor je ook tijdens koudere dagen buiten kunt zitten.

‘Een oplossing die nog niet bestond, voor een probleem dat we allemaal kennen’, aldus de vakjury.

Tipoon

Vader en zoon ontwikkelden deze Travel Machine, die zowel in de breedte als in de hoogte uitschuift. Bediening via een smartphone-app. Binnen ontstaan zo vier slaapplekken, woonaccommodatie inclusief badkamer met toilet.

De vakjury: ‘De Tipoon pusht het imago van de caravan omhoog. Met z’n uitstraling, functionaliteit en bediening via de smartphone, spreekt deze caravan-2.0 een grote, jongere doelgroep aan’.

De Tipoon hebben we al eens beschreven, we zullen de komende weken ook een beschrijving van de andere genomineerden plaatsen.

Volgende stemronde: publieksstemming

Kamperend Nederland kan tot en met 13 augustus online stemmen op een van de vijf nominaties. Op 14 augustus wordt de winnaar bekendgemaakt. Die winnaar kunnen we volop bewonderen op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (11 t/m 15 oktober). Daar krijgt deze ‘Start-Up van het Jaar’ als hoogtepunt in de Innovatieroute een vliegende start.

Like dit artikel
Tweet dit artikel