Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2016

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2016

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2016

UTRECHT – Morgen begint weer de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Van woensdag 12 tot en met zondag 16 oktober kunnen kampeerliefhebbers zich in de Jaarbeurs vergapen aan alle mogelijke kampeermiddelen en toebehoren. Daarnaast zal er ook een groot aantal campings aanwezig zijn om zich te presenteren.

Het themaland is dit jaar Duitsland. Die typisch Duitse sfeer kunnen we merken aan de vakwerkhuizen, hippe Berlijnse terrassen en natuurlijk ook de lekkere Duitse hapjes, wijnen en biersoorten. Wie nog iets van de vakantiesfeer wil proeven en zich ‘Herzlich Wilkommen’ wil voelen, zou een bezoekje aan de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2016 moeten brengen.

Uiteraard zijn er op de beurs ook een heleboel noviteiten te zien. Zo kunnen we er een paar ontzettend grote caravans bewonderen, wordt uit de doeken gedaan hoe je op wintersport kunt gaan kamperen, kun je een proefritje met een camper maken en zijn er nog tal van andere activiteiten. De beursorganisatie heeft betreffende de vele noviteiten ook een aantal tips voor ons:

Luchtbeltent

luchtbeltentDit keer zijn er op de beurs extra veel tenten en vouwwagens. Eén van de meest bijzondere tenten is deze Luchtbeltent. Het is een volledig transparante tent waarin je ’s nachts met uitzicht op de sterren in slaap kunt vallen.

Lichtgewicht caravan

travelinoDe Travelino van Knaus is een revolutionaire lichtgewicht caravannetje. Met behulp van robots uit de auto-industrie wordt deze caravan vervaardigd van superlicht kunststof, sandwichpanelen en hoogwaardig piepschuim. Hierdoor is de Travelino honderden kilo’s lichter dan gebruikelijk.

Camper voor paren

duomobilDe Duomobil van Hymer is pas al uitgebreid door ons besproken. Een camper die is ontwikkeld door camperaars, die graag een rondzit in de achterzijde wilden. Het bed bevindt zich daarom voorin. Tijdens beurs zullen ook de (Duitse) bedenkers van de Hymer B-DL Duomobil aanwezig zijn.

Ikea caravan

Adria Aviva 2017De nieuwe Adria Aviva-caravan heeft door de frisse en lichte kleuren van het interieur wel wat weg van een Ikea-brochure.

Een caravan met veel slimme vondsten, met onder meer handige waslijnen in de disselbak en opbergboxen die van Ikea komen.

Opvouwbare loungeset

Inflair Loungeset lichtgewicht kamperenDe opvouwbare lounge-set van Topmans kun je inklappen en als een handige trolley op wieltjes vervoren. In die trolley bevindt zich een complete zithoek, bestaande uit vijf zitelementen en maar liefst 11 kussens.

 

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht van 12 t/m 16 oktober, en is dagelijks geopend van 10 tot 17 uur. Zie ook www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel