Kampeer & Caravan Kampioen heet weer Kampeerkampioen

Kampeer & Caravan Kampioen heet weer Kampeerkampioen

Kampeer & Caravan Kampioen heet weer Kampeerkampioen

Met ingang van het aprilnummer, dat net in de winkel ligt, heeft de ANWB de naam van haar kampeerblad Kampeer & Caravan Kampioen (KCK) gewijzigd in KampeerKampioen.

Dit is ook de naam waaronder het magazine tachtig jaar geleden begon. Met de terugkomst van de oude naam wil de ANWB duidelijk maken er voor alle kampeerders te zijn, in welke vorm dan ook.

In de begintijd van de Kampeerkampioen was kamperen nog een echte buitensport die zich vooral afspeelde onder katoenen tentdoek. Daarom werd in die tijd kamperen door de meeste Nederlanders met tenten geassocieerd. Toen later met name het kamperen met de caravan heel populair werd, wijzigde de ANWB de naam van het tijdschrift in 1970 in Kampeer & Caravan Kampioen.

Terug naar oorspronkelijke naam

Nu zijn we in een tijd beland waarin de caravan nog steeds een heel populair kampeermiddel is, maar waarin met name ook de camper heel erg in trek is. Ook het kamperen met de tent is weer helemaal terug. In het streven van de ANWB om er voor alle kampeerders te zijn, ongeacht hun kampeermiddel, blijkt de toevoeging ‘& Caravan’ in 2021 niet meer helemaal passend te zijn. Daarom kiest de ANWB nu weer voor de oude, en ook veel sterkere naam ‘KampeerKampioen’.

De caravan komt onverminderd aan bod

De ANWB benadrukt dat het niet zo is dat de caravan door die naamswijziging voortaan minder aandacht krijgt in het blad. Omdat de caravan nog steeds heel populair is zal hij ook in de KampeerKampioen onverminderd aan bod komen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel