Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2016 biedt groter aanbod tenten en vouwwagens

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2016

Meer tenten en vouwwagens op 52e editie van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs

UTRECHT – De meest ultieme vorm van kamperen is natuurlijk het slapen onder tentdoek. Gelukkig is deze vorm van het kamperen populairder dan ooit aan het worden. We brengen immers steeds meer tijd in de natuur door, en genieten daar ook steeds meer van. De oervorm van het kamperen past daar perfect bij.

Door deze trend is de verkoop van tenten en vouwwagens in Nederland weer aan het stijgen.Niet alleen de goedkope bijzettentjes maar ook de grotere tenten, vouwwagens en tenttrailers worden steeds vaker verkocht.

Dat is voor de organisatie van de Kampeer en Caravan jaarbeurs dan ook reden om het aanbod van deze kampeermiddelen op de komende beurs, die volgendeweek begint, aanzienlijk te vergroten. Op de 52ste editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, die van 12 tot en met 16 oktober plaats vindt, is het aanbod van tenten en vouwwagens verdubbeld.

Daarbij gaat het niet alleen om de meer basic tenten en vouwwagens, er is ook een groeiende vraag naar luxe kamperen onder tentdoek. De aanbieders van vouwwagen aanbieders spelen daar goed op in. “Er is bij ons een enorme vraag naar luxe”, vertelt Bert Holtkamp, grondlegger van de innovatieve Holtkamper-vouwwagens en tenttrailers. “In ons topsegment plussen we zelfs ruim 30 procent. Die wagens zijn uitgevoerd met uitstekende bedden, een luxe keuken en een automatisch opzet- en invouwsysteem dat we zelf hebben ontwikkeld. Mensen willen basic op vakantie, maar wél comfortabel. Met dit systeem kunnen mensen met de handen in de zakken wachten tot de vouwwagen is opgezet. Helemaal automatisch, in een paar minuten. Zoiets slaat ontzettend goed aan”, aldus Holtkamp, die ook tal van andere innovaties op zijn naam heeft staan.

Behalve Holtkamper zijn er  op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs ook vouwwagens en tenttrailers te zien van onder anderen Campooz, Campwerk 3Dog-tentrailers. Zij tonen hun nieuwste modellen straks voor het eerst in Utrecht. Ook het aanbod aan tenten is enorm uitgebreid: kampeerspecialist De Wit uit Schijndel komt bijvoorbeeld met diverse merken naar de beurs. Ook de ruime familietenten van Coleman zijn straks in Utrecht te bewonderen, evenals de stoere daktenten (voor op de auto!) van Dare to be Different. Maar ook de opblaastenten van Karsten en Vango, die zonder tentstokken kunnen worden opgezet, kunnen we straks in Utrecht zien.

Like dit artikel
Tweet dit artikel