Mr. Wientjes opent Kampeer en Caravan Jaarbeurs

kampeerzaken.nlMr B.E.M. Wientjes, voorzitter van de VNO-NCW, heeft zojuist om 10.00 uur de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2005 officieel geopend.
In zijn toespraak stak Wientjes zijn visie over de toeristenbelasting niet onder stoelen en banken: "Toeristenbelasting is onzin-tax".
 "Ondernemers hebben veel last van de overvloedige regelgeving in ons land. Dat het kabinet de hoge administratieve lasten, de vele regels en het dure vergunningstelsel aanpakt, kan op instemming van VNO-NCW rekenen. Het kabinet lijkt hierin een goed eind op weg, maar er valt in de toeristisch-recreatieve sector nog wel wat te winnen. Ondernemers moeten er ook echt wat van merken, geen papieren operaties dus. Zo bleek ondanks meerdere toezeggingen uit de Tweede Kamer onvoldoende politiek draagvlak te bestaan voor het afschaffen van de Toeristenbelasting. Een onderwerp waar VNO-NCW zich met het Platform Toerisme en Recreatie al jarenlang sterk voor maakt. Lichtpunt in deze lobby is dat het kabinet onder druk van de motie Aptroot (VVD) aankondigde de administratieve lasten die gepaard gaan met het innen van deze ‘onzin-tax’ zeer sterk te willen terugdringen. Ook dat zullen ondernemers echt moeten gaan merken".

Like dit artikel
Tweet dit artikel