Kampeerauto van het jaar 2018: Pössl, Adria en Carthago

Kampeerauto van het jaar 2018

Kampeerauto van het jaar 2018: Pössl, Adria en Carthago

Gisteren, op de openingsdag van de Caravana in Leeuwarden, heeft de NKC de winnaars van de verkiezing voor de kampeerauto van het jaar bekend gemaakt.

De Nederlandse camperaars konden online en op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs stemmen op campers uit een voorselectie die de vakjury was samengesteld.

Aan de hand van deze stemmen zijn modellen van Pössl, Adria en Carthago verkozen tot NKC Kampeerauto van het jaar 2018. Pössl in de categorie buscamper, Adria in de categorie halfintegraal en Carthago bij de integraal campers.

Buscampers

De inmiddels overbekende Pössl Summit 600 Plus was het populairst bij de buscampers. Dat is niet zo gek, want de indeling met een flexibele tafel, een douchecabine met draaibare wand en het afgeronde keukenblok bieden deze compacte buscamper opmerkelijk veel bewegingsvrijheid.

Halfintegraal campers

Bij de categorie halfintegraal bleek eens te meer dat de Coral één van de grote succesnummers van Adria is. De winnaar, de vernieuwde Adria Coral 600 SL Axess, biedt dankzij het glooiende dak nog meer stahoogte. De zitgroep beeft veel daglicht dankzij het skyline-design met twee grote panoramische dakramen.

Integraal

Ondanks zijn compacte buitenmaten biedt de Carthago C-Compactline I 138 verrassend veel ruimte. was de populairste camper in de categorie integraal. Vooral de dubbele vloer biedt veel bergruimte, daarnaast is er ook veel kastruimte en een riante garage.

Alle winnaars nog in Leeuwarden te zien

Wie de winnende kampeerauto’s wil zien, kan een bezoekje aan de Caravana in Leeuwarden brengen. De beurs is nog geopend tot aanstaande dinsdag 23 januari. De winnaars staan vlak bij de NKC stand op het erepodium op stand 3025.

Logo: © NKC

Like dit artikel
Tweet dit artikel