Kampeerauto stijgend in populariteit

De Nederlandse Vereniging voor Kampeer- en Caravan Industrie presenteerde vandaag actuele cijfers over de Nederlandse kampeerbranche.
Met bijna 755.000 toercaravans, vouwwagens, stacaravans en kampeerauto’s is en blijft Nederland een echt kampeer- en caravanland. Uit de meest recente cijfers van de Nederlandse Vereniging voor de Kampeer- en Caravan Industrie (KCI) blijkt dat vooral de kampeerauto stijgt in populariteit. Tot en met augustus zijn al 1145 nieuwe kampeerauto’s verkocht, tegenover 1024 vorig jaar.
 Een toename van maar liefst 12%. ’Ongetwijfeld zou afschaffen van de BPM leiden tot nog betere verkoopresultaten. Nu de kosten van invoering van de kilometerheffing binnen het door de Tweede Kamer gestelde budget lijken te blijven, staat niets een geleidelijke afschaffing van de BPM op termijn nog in de weg’, aldus KCI-voorzitter drs. L.A. de Winkel.
De actuele brancheontwikkelingen werden vandaag bekendgemaakt tijdens de persconferentie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs die de KCI jaarlijks in samenwerking met VNU Exhibitions organiseert. Op de komende editie van deze populaire nationale publieksmanifestatie wordt een recordaantal noviteiten gepresenteerd, van complete innovaties tot slimme modificaties en praktische aanpassingen gericht op comfort, veiligheid en gebruiksgemak.
Dankzij het grote succes van de drie voorgaande edities krijgt de beurs er dit jaar een extra, zevende dag bij. Met deze uitbreiding verwachten de organisatoren een verdere groei in het aantal bezoekers. Kampeer & Caravan Jaarbeurs vindt plaats van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.
Meer info op www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel