Gemeente Schiedam Kampeerautovriendelijkste gemeente 2013

kampeerzaken.nlSoesterberg – Schiedam is uitgeroepen tot Kampeerautovriendelijkste gemeente van het jaar 2013. Camperplaatsspecialisten van de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) kozen voor Schiedam, omdat deze gemeente in korte tijd een mooie, rustige plek aan het water heeft gerealiseerd, zeer dichtbij het centrum en naast de historische molens van de jeneverstad.
 

NKC-voorzitter André Reumer reikte woensdag 12 december de prijs uit aan wethouder Peter Groeneweg van Schiedam. Deze feestelijke uitreiking vond plaats in de museummolen De Nieuwe Palmboom.


 

De gemeente Schiedam heeft het afgelopen jaar grote stappen genomen met de ontwikkeling van camperplaatsen. Binnen een jaar is de aantrekkelijke locatie bij de historische molens aan de Noordvest gerealiseerd. In totaal zijn er zes camperplaatsen bijgekomen dichtbij het centrum.

"Deze tweede camperlocatie in Schiedam is een verrijking van de toeristische infrastructuur", aldus Cees Haasnoot, voorzitter van de Regio Zuid-Holland van de NKC.
De gemeente overweegt om ook voorzieningen voor de camperaars te realiseren, zoals een sanizuil en loosput. Deze coöperatieve houding, heeft mede een rol gespeeld bij de verkiezing van Schiedam tot kampeerautovriendelijkste gemeente van 2013.
 

Schiedam
Schiedam heeft, naar het oordeel van de bezoekende kampeerautobezitters, een aantrekkelijke binnenstad met veel culturele instellingen. Het Stedelijk Museum is bijvoorbeeld beroemd om zijn COBRA-collectie, de historie van de jeneverstad staat in het Jenevermuseum. Jaarlijks zijn er grote evenementen zoals de Brandersfeesten in september, de Nationale Molendagen en Opera aan de Schie. En Schiedam heeft de Erfgroedprijs 2012 van de Bank Nederlandse Gemeenten gewonnen, een erkenning van de vele inspanningen, die de stad doet om haar unieke erfgoed verder te ontwikkelen.
 

Verkiezing
De NKC houdt jaarlijks de verkiezing Kampeerautovriendelijkste gemeente van het jaar om gemeenten te stimuleren werk te maken van aantrekkelijke camperplaatsen. Tijdens deze zevende keer ging de strijd tussen gemeenten met een campervriendelijk beleid, verspreid over het hele land. Nederland telt inmiddels ruim zevenhonderd camperlocaties voor kampeerauto’s. De ruim 26.000 leden tellende NKC adviseert en begeleidt provincies, gemeenten, ondernemers en particulieren bij het realiseren van camperplaatsen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel