Kampeerbelevenis Brabant nogmaals uitgesteld

Kampeerbelevenis Brabant nogmaals uitgesteld

Kampeerbelevenis Brabant nogmaals uitgesteld

Dit keer zijn het niet de door de coronapandemie veroorzaakte toegangsrestricties voor grote evenementen, die de organisatie van Kampeerbelevenis Brabant noodzaken om de tiende editie van het evenement uit te stellen.

Ook nu is het uitstel aan de coronapandemie te wijten, maar op een andere manier. De coronapandemie heeft kamperen, dat de laatste jaren toch al met een onstuitbare opmars bezig is, in korte tijd nóg populairder gemaakt. Dat betekent fikse levertijden bij de fabrieken, én ook te weinig voertuigen om op een beurs te presenteren.

Onvoldoende voertuigen voor representatief evenement

Omdat de deelnemende caravan- en camperbedrijven niet voldoende caravans en campers kunnen presenteren, zit er niets anders op dan Kampeerbelevenis Brabant uit te stellen. Voor de tweede keer alweer. Hier vind je eventueel de verklaring van de organisatie.

Vorig jaar kon het evenement niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Dit jaar dus weer vanwege de coronapandemie, maar dan even anders. Want door de coronapandemie is de vraag naar kampeermiddelen enorm gestegen. In combinatie met een nog steeds onvoldoende productiecapaciteit en de nodige tekorten in de ‘supply chain’ leidt dat tot een tekort aan voertuigen om een fatsoenlijk evenement te organiseren.

Productiecapaciteit ondanks uitbreiding nog niet voldoende

Of het nu campers zijn, of caravans, vouwwagens, tenten of daktenten, ze zijn niet aan te slepen. De fabrikanten hebben hun productiecapaciteit de afgelopen jaren regelmatig uitgebreid maar lopen nog steeds tegen hun grenzen aan. Bovendien is het ook moeilijk om aan de benodigde grondstoffen én basisvoertuigen te komen. Want de camperfabrikanten worden naast een steeds maar groeiende vraag ook geconfronteerd met een tekort aan onderdelen. Er is wereldwijd een tekort aan computerchips. En daar zitten de moderne voertuigen vol mee.

Jubileumeditie uitgesteld tot november 2022

De organisatie van Kampeerbelevenis Brabant heeft het evenement, waarvan overmorgen de tiende (jubilieum)editie zou beginnen, dus uitgesteld tot november 2022. De exacte datum wordt later bekend gemaakt maar dat zou heel goed het tweede weekend van november 2022 kunnen zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel