Kampeerbranche op de pedalen voor diabetes

DiabetesKasseien, kuitenbijters en kamperen. Op vrijdag 31 mei klinkt het startschot voor de Tour de Branche: een fietstocht voor het goede doel, georganiseerd door de Nederlandse kampeerbranche.

Caravan- en camperfabrikanten, importeurs, kampeerwinkels en toeleveranciers staan dan in het Limburgse heuvellandschap op de pedalen om geld in te zamelen voor diabetespatiënten.

Diabetes is een aandoening die een te groot deel van de Nederlandse bevolking treft en waar veel onderzoek naar gedaan moet worden. Een van de deelnemers aan de Tour de Branche is zelf diabetespatiënt en zal laten zien dat de ziekte geen reden is om bij de pakken neer te zitten.

Het doel van het fietsevenement is om zoveel mogelijk geld in te zamelen en daarnaast aandacht te krijgen voor deze ziekte. De rijders zorgen zelf voor sponsors die per gereden kilometer een bedrag zullen doneren. Het ingezamelde geld wordt geschonken aan de Diabetesclassic: een wielerevenement dat in juni wordt gehouden.

Uit alle geledingen van de kampeerbranche hebben zich inmiddels deelnemers aangemeld: ANWB, BOVAG, branchevereniging KCI en caravan-/campermerken als Hymer, LMC en voortentenfabrikant Isabella. De Tour de Branche zal begeleid worden door een elektrische auto van de BOVAG, een kampeerauto zal dienst doen als bezemwagen. Op 31 mei, om 11.00 uur klinkt het startschot bij Camping de Bosrand in Sint Geertruid voor de eerste Tour de Branche.

Like dit artikel
Tweet dit artikel