Kampeerder laat geld rollen tijdens vakantie

geldmoetrollenANDELST – Kampeerders laten op vakantie het geld rollen. Ruim de helft van alle mensen die dit jaar gaan kamperen, geven niets minder uit.

Op vakantie zetten de meeste kampeerders de crisis even buiten de deur.

Campingspecialist ACSI hield een onderzoek onder zesduizend Nederlandse en Vlaamse kampeerders en kwam met deze conclusie. Vlaamse vakantiegangers maken zich nog minder zorgen om hun inkomen. Bijna zestig procent laten op de camping de euro’s zorgeloos rollen. Kamperen blijft onverminderd populair.

Dat toeristen op vakantie geen cent minder uitgeven, betekent niet dat ze ook investeren in nieuwe apparatuur of vervoersmiddelen. Voor een nieuwe (kampeer)auto of caravan is momenteel even geen geld.

Buitenland

Een vakantie in het buitenland is ondanks de afstand onverminderd populair. Zuid-Europa blijft daarbij favoriet, met Frankrijk als topper. De helft van alle ondervraagden heeft dit land als vakantiebestemming. Iets minder dan vijftien procent gaat naar Italië en een gelijk percentage gaat op vakantie naar onze oosterburen. Spanje sluit het rijtje af met twaalf procent.

[poll id=”6″]

Like dit artikel
Tweet dit artikel