Kampeerfestival Expeditie Blauwestad

Blauwe Stad

Kampeerfestival in Blauwestad.

BLAUWESTAD – Het woningbouwproject Blauwestad, in het oosten van de provincie Groningen bevindt, vlak boven Winschoten, heeft de aftrap gegeven voor een nieuw kampeerfestival: Expeditie Blauwestad.

Zomer 2015 kan er tien dagen lang worden gekampeerd op lege kavels. Men mag er niet alleen kamperen in tent, vouwwagen, camper of caravan maar ook in een fantasierijk bouwwerk.

Het draait tijdens het festival namelijk vooral om zelf bouwen en de beleving van het gebied. Projectbureau Blauwestad wil het 10-jarige gebied op die manier een nieuwe boost geven. Het kampeerfestival zal plaatsvinden van 10 tot en met 19 juli 2015. Om de deelnemers te inspireren zullen er in Blauwestad een aantal bijzondere ‘voorbeeldhuizen’ van pallets, afval en hennep, compleet met een hennepdoolhof, worden.

Festiviteiten

Kampeerfestival Blauwe StadBlauwestad zal tijdens dit evenement bol staan van de van activiteiten. Overdag zijn er workshops op het terrein, waarbij kampeerders aan de slag kunnen, door bijvoorbeeld samen een bamboe huis te bouwen. Ook het Zandsculptuur Festival komt terug, waarbij het thema dit jaar ‘piraten’ zal zijn. Daarbij is het ook de bedoeling om een piratenmuseum te openen.

Verder krijgt het festival op kleine schaal ook theater en zullen er Groningse bands en singer-songwriters optreden. Ook komt er een steigerdorp met kleine winkeltje in zeecontainers, die door een looproute van steigerhout met elkaar zijn verbonden. Door al deze festiviteiten te bundelen wordt er een tijdelijke stad aangelegd van ongekende mogelijkheden.

Kamperen

De avonturiers die zich bij de expeditie aansluiten kunnen tegen betaling terecht op tijdelijke kampeerterreinen. Er is niet alleen een strak grasveld voor tent of caravan maar ook een ruig terrein met enkele yurts, tipi’s en kamelen. Hier kan men ook naar hartenlust gaan bouwen.

Uiteraard wordt er gezorgd voor goede sanitaire voorzieningen, met douches en afwasplaatsen. Verder wordt er een festivalterrein ingericht met eettentjes en terrasjes. Ook komt er een mini-campingwinkel en een rijdende warme bakker.

De eerste aanmelding, in de vorm van een groep, die zich de Ruimtereizigers noemt, is al binnen. Deze groep komt het eerste weekend kamperen met honderd personen. Ze willen met theatermakers, beleidsmakers en bewoners door het gebied fietsen en ’s avonds bij een kampvuur napraten hoe mensen Blauwestad beleven.

Foto 1: © Wutsje/WikiMedia, licentie

Like dit artikel
Tweet dit artikel