Gids voor kamperen in ‘Freistaat’ Saksen

kampeerzaken.nlHet Duitse Saksen is, mede door het semi-continentale klimaat, een heerlijke kampeerbestemming. In totaal 24 kwalitatief goede campings zijn overzichtelijk gebundeld in de nieuwe brochure ‘Kamperen in Saksen’.
De faciliteiten van de campings zijn in één oogopslag zichtbaar gemaakt met handige symbolen. Ook is informatie te vinden over de ligging, openbaar vervoer voorzieningen en de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden in de omgeving.

 Een plekje in de bergen/bossen, bij een rivier/meer of in de buurt van een metropool als Dresden of Leipzig, kampeermogelijkheden zijn er voldoende, zo blijkt uit de gratis aan te vragen brochure.
Authentiek
Historisch en cultureel is de ‘Freistaat Sachsen’ een authentiek deel van de Bondsrepubliek. Een gastvrije bevolking, afwisselende landschappen, natuur, mooie stadjes, gezellige terrasjes maken Saksen een prima bestemming voor reizigers met tent, caravan of camper.
Grootste steden
De twee grootste plaatsen zijn Dresden en Leipzig. Vanwege de prachtige bouwwerken en vele kunstverzamelingen verwierf Dresden als bijnaam ‘Florence aan de Elbe’. Leipzig is de stad van de vrijheid (hier begon de Wende), muziek (Bach) en uitgaansmogelijkheden. Of Chemnitz met haar cultuur en musea. Fraaie historische stadjes zijn bijvoorbeeld Annaberg-Buchholz, Bautzen, de zilverstad Freiberg, Görlitz, de porseleinstad Meissen, Pirna, Torgau of Zwickau.
Beschermd landschap
Langs de grens met Tsjechië bepalen middelgebergten (Erzgebirge, Elbsandsteingebirge, Erzgebirge, Vogtland en Zittauer Gebirge) het beeld. Grote delen hiervan zijn landschappen met een beschermde status, zoals het nationale park Saksisch Zwitserland.
Rivierdalen
In andere gebieden bepalen mooie rivierdalen, een lieflijk heuvellandschap en natuurschoon het beeld. Saksen mag zich verheugen op een stijgende belangstelling onder Nederlandse reizigers. Deze deelstaat ligt zo’n 520 kilometer van de Nederlandse grens.
Meer informatie over Saksen op www.saksen.info, en over de campings in Saksen: www.camping-sachsen.de

Like dit artikel
Tweet dit artikel