Kampeerparels in de schijnwerpers: ACSI Awards 2023 met de beste campings van 2023

ACSI Awards 2023

Kampeerparels in de schijnwerpers: ACSI Awards 2023 onthult de beste campings van 2023

De ACSI heeft onlangs de winnaars in de diverse categorieën van de ASCI Awards 2023 onthuld. Voor die verkiezing konden kampeerders uit heel Europa hun stem uitbrengen op hun favoriete campings. Hoewel het slechts een van de vele verkiezingen op dit gebied is, bieden de ACSI Awards kampeerliefhebbers waardevolle inzichten in de meest aantrekkelijke kampeerlocaties van het moment.

Omdat de ACSI Awards een groot aantal categorieën telt, belichten deze awards mooi de veelzijdigheid en kwaliteit van campings in heel Europa, van ‘beste kleine, fijne camping’ tot ‘mooiste campingzwembad’. Zo kunnen kampeerders de nodige inspiratie bieden en ze helpen om nieuwe bestemmingen voor hun toekomstige vakanties te ontdekken.

Op zoek naar die onvergetelijke kampeerervaring

Je kent het wel, je zoekt de perfecte camping voor een onvergetelijke vakantie. En voor je het weet, zie je door de bomen het bos niet meer. De ACSI Awards helpen kampeerders een handje door in acht categorieën de crème de la crème te onderscheiden. Denk aan campings met een adembenemende ligging, een sportieve insteek of net die ene camping waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Met deze verkiezing zet de ACSI de best gewaardeerde campings in de schijnwerpers en bieden kampeerders zo een bron van inspiratie voor hun volgende kampeervakantie.

Stemmen door kampeerders

Van september 2022 tot januari 2023 konden kampeerders uit heel Europa hun stem uitbrengen op hun favoriete campings. De winnaars uit Spanje en Portugal worden later bekendgemaakt, maar de andere kampioenen mogen nu al glunderen. Zo kreeg Camping Le Paradis in Frankrijk en Camping De Paal in Nederland de titel ‘Beste camping’, terwijl Ferienpark Geesthof in Duitsland en Tyn-y-Mur Touring & Camping Park in het Verenigd Koninkrijk als meest hondvriendelijke campings uit de bus kwamen.

ACSI Awards zijn niet zomaar een prijs

Het winnen van een ACSI Award is geen sinecure, aangezien er een kiesdrempel gehanteerd wordt. Hierdoor is het mogelijk dat niet in ieder land een prijs uitgereikt wordt in iedere categorie, of dat sommige landen zelfs helemaal geen prijzen in de wacht slepen. Dat maakt de prestaties van de winnaars des te indrukwekkender.

Kampeertrends en innovaties

De ACSI Awards houden niet alleen rekening met de huidige wensen en behoeften van kampeerders, maar kijken ook naar trends en innovaties die de kampeerervaring naar een hoger niveau tillen. Zo zien we steeds meer campings die inspelen op de groeiende vraag naar duurzaamheid, met bijvoorbeeld zonnepanelen op de daken van faciliteiten en laadpalen voor elektrische auto’s. Ook het aanbod van camperplaatsen neemt toe, zoals blijkt uit de winnaars in de categorie ‘Beste camperplaatsen’: Gudhjem Camping in Denemarken en Camping auf Kengert in Luxemburg.

Ontspanning en avontuur voor jong en oud

Kamperen draait om ontspanning en avontuur, en de winnaars van de ACSI Awards 2023 weten dat als geen ander. De ‘Leukste camping voor kinderen’ ging naar Camping Polari in Kroatië en Camping Le Capanne in Italië, die beide een breed scala aan activiteiten en faciliteiten bieden om kinderen van alle leeftijden te vermaken. Voor de sportievelingen onder ons zijn er de winnaars in de categorie ‘Meest sportieve camping’: Camping De Schatberg in Nederland en Camping Adria in Slovenië. Beide campings bieden een uitgebreid aanbod aan sportfaciliteiten en activiteiten om jezelf fysiek en mentaal uit te dagen.

Culinaire verwennerij op de camping

Lekker eten en drinken mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een kampeervakantie. In de categorie ‘Beste campingrestaurant’ gingen Camping Le Haras in Frankrijk en Holiday Village Florenz in Italië met de prijzen aan de haal. Deze campings bewijzen dat je niet per se naar een sterrenrestaurant hoeft om te genieten van hoogstaande gastronomie.

Blik op de toekomst

Terwijl deze winnaars van de ACSI Awards genieten van hun welverdiende moment in de spotlights, is de zoektocht naar de kampeerparels van morgen alweer begonnen. En met de immer groeiende populariteit van kamperen, zal de lat ongetwijfeld nog hoger gelegd worden. Zoals altijd zijn het de kampeerders zelf die bepalen welke campings het verdienen om in de spotlights te staan. Dus houd je ogen open, want voor je het weet, ontdek je misschien wel een nieuwe kampeerparel die volgend jaar met een ACSI Award aan de haal gaat. Maar ere wie ere toekomt, hieronder staan de winnaars van de ACSI Awards 2023 in maar liefst 10 categorieën. Voor alle informatie kun je op de website van de ACSI kijken.

Beste camping

 • Camping Le Paradis in Frankrijk
 • Camping De Paal in Nederland

Beste kleine, fijne camping

 • Camping Gauglerhof in Oostenrijk
 • Wine camp Hažić in Kroatië

Leukste camping voor kinderen

 • Camping Polari in Kroatië
 • Camping Le Capanne in Italië

Meest hondvriendelijke camping

 • Ferienpark Geesthof in Duitsland
 • Tyn-y-Mur Touring & Camping Park in het Verenigd Koninkrijk

Mooiste campingzwembad

 • Recreatieoord Wilhelm Tell in België
 • Camping Eienwäldli in Zwitserland

Camping met de mooiste ligging

 • Camping Aginara Beach in Griekenland
 • Kronocamping Lidköping in Zweden

Meest sportieve camping

 • Camping De Schatberg in Nederland
 • Camping Adria in Slovenië

Beste campingrestaurant

 • Camping Le Haras in Frankrijk
 • Holiday Village Florenz in Italië

Beste camperplaatsen

 • Gudhjem Camping in Denemarken
 • Camping auf Kengert in Luxemburg

Camping met het beste sanitair

 • Camping Lug ins Land in Duitsland
 • Krk Premium Camping Resort in Kroatië
Like dit artikel
Tweet dit artikel