Kampeerprimeurs in Utrecht

Kampeer & Caravan Jaarbeurs, Utrecht

Kampeerprimeurs in Utrecht

Kamperen betekent vrijheid. Gaan en staan waar je maar wilt, lekker veel buiten zijn en er op uit trekken naar onbekende bestemmingen.

Het is niet zo gek dat kamperen populairder dan ooit is. De kampeerindustrie kan de vraag amper bijbenen. Evengoed weet de branche een groot aantal noviteiten te ontwikkelen. Een groot aantal van deze primeurs kun je tot en met 13 oktober aanstaande bekijken op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Kamperen ongekend populair

Dit jaar steeg het aantal kampeermiddelen (caravans en campers) naar een nieuw Nederlands record. Er zijn meer dan 550.000 caravans en campers geregistreerd. Dat kamperen hier populair is, kunnen we ook zien aan de grote aantallen bezoekers die op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs afkomen. Al vele jaren wordt de beurs bijzonder goed bezocht door mensen die even het kampeergevoel willen opsnuiven, op zoek zijn naar de laatste nieuwtjes en snufjes op kampeergebied of zich gewoon willen verlekkeren aan al het moois dat er in de Jaarbeurs staat opgesteld.

Veel te zien en te doen

Er zijn tientallen noviteiten te zien op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Je vindt er van alles op het gebied van caravans, campers, vouwwagens, (dak-)tenten en accessoires. Ook is er een goedgevuld programma met presentaties, clinics en workshops voor zowel beginnende als meer ervaren kampeerders en camperaars.

Verkoop caravans en campers blijft stijgen

We hebben in Nederland inmiddels zo’n 3,5 miljoen actieve kampeerders. Maar ook de verkoop van nieuwe caravans en campers stijgt maar door. De caravanverkoop nam in september zelfs met 21 procent toenam en men verwacht dat de camper-afzet dit jaar tot een recordhoogte stijgt.

Camperen voor beginners

In totaal rijden er in Nederland bijna 130.000 campers rond. Dat betekent dat het aantal de afgelopen tien jaar is verdubbeld. Er zijn dus heel veel nieuwe camperaars. Speciaal voor hen is er tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (9 t/m 13 oktober) een interessant programma boordevol workshops gericht op de verschillende soorten kampeerauto’s, de aanschaf en de diverse overnachtingsmogelijkheden.

Foto: © Kampeer & Caravan Jaarbeurs / Jaarbeurs

Like dit artikel
Tweet dit artikel