Kampeerspullen bekijken via Augmented Reality app

Mountain Hardwear AR-app

Kampeerspullen bekijken via Augmented Reality app

Het Amerikaanse Mountain Hardwear, dat zich voornamelijk richt op backpackers, wandelaars en klimmer, introduceerde onlangs een unieke nieuwe app. Hiermee kan de consument aan de hand van augmented reality-technologie tenten, rugzakken en slaapzakken op de telefoon bekijken en ‘uitproberen’.

Steeds meer mensen kopen hun tentjes, rugzakken en kleding online. Hierdoor is het vaak lastig om de spullen vooraf goed te bekijken. Met deze app van Mountain Hardwear kun je als klant de producten uitvoerig bekijken voordat je de knoop doorhakt.

In samenwerking met Transparant House

De applicatie werd ontwikkeld in samenwerking met Transparant House uit San Fransisco. In de app zelf zijn er tal van mogelijkheden. Zo kunnen de diverse rugzakken van het merk vanuit elk mogelijke hoek worden bekeken. Daarnaast kan er ook worden ‘gespeeld’ met combinaties van producten. Denk hierbij het kijken of een specifieke slaapzak in een bepaalde tent past. Deze laatstgenoemde functionaliteit is met name handig voor fervente backpackers en kampeerders waarvan de uitrusting goed op elkaar moet worden afgestemd.

Niet de eerste

Mountain Hardware is niet het eerste bedrijf dat met een dergelijke technologie komt. Eerder kwam Amazon al met een vergelijkbare app. Hiermee kon men vloerkleden of lampen in hun eigen huis ‘plaatsen’. De praktijk leerde echter dat dit soort apps lastig zijn in gebruik. Mountain Hardwear stelt dat deze nieuwe applicatie een stuk beter is dan de al bestaande applicaties.

Ook handig voor winkels

Overigens is deze nieuwe augmented reality applicatie niet alleen maar handig voor de consument. Ook verkopers doen hier hun voordeel mee. Kleinere winkels kunnen namelijk de producten die ze niet op voorraad hebben alsnog uitgebreid aan hun klanten laten zien.

Te downloaden vanaf april 2019

De app zal te downloaden zijn voor smartphones vanaf begin april van dit jaar. De exacte naam van de app en op welke platformen de applicatie beschikbaar zal zijn is nog onbekend.

Like dit artikel
Tweet dit artikel