Kampeertrends gespot op Camping by Night

Cacoon hangmat

De Cacoon is een hangmat waar je in elk geval een boom voor nodig hebt op de camping

UTRECHT – Krekelgeluid en sfeervolle kampvuurtjes brachten bezoekers in de kampeerstemming.  Kampeerzaken.nl ontdekte enkele sfeervolle kampeertrends tijdens Camping by Night, de kampeerhal van de Vakantiebeurs 2014.

Om te beginnen kon je tijdens Camping by Night kennismaken met de Roast Chief BarBQ, een keramische barbecue die verkrijgbaar is in drie maten: Professional, Great en Family.  Ook de Cacoon was te bezichtigen. Het is een hangmat waar je in elk geval een boom voor nodig hebt op de camping, maar dan is het genieten van de vakantie ook gegarandeerd. En verder hebben we genoten van de Funtear, een retrocaravan die je helaas (nog) maar zelden op de Europese vakantieroutes ziet. Wie weet na deze Camping by Night?

Bestelbuscamper

Nog compacter, handzamer is de Little Camper van camperbouwer Rein Hoogendijk. Vanuit Reeuwijk bouwt hij op bestelling een bestelauto om tot rijdende vakantieaccommodatie. Het voordeel is natuurlijk dat je deze minicamper ook als personenauto kunt gebruiken en dat daarmee de aanschafprijs een stuk aantrekkelijker is.

Handzaam camperen

Ook de buscamper, ingericht door camperinterieurbouwer Pössl, trok de aandacht. “Met onder de motorkap een Citroen- of Fiatmotor en van binnen uitgerust met een ruim tweepersoonsbed, is dit een zeer handzame, compacte manier van camperen”, volgens Koos Scholtens van Buscamper Nederland uit Culemborg.

“Glamping is een lifestyle”

“Het nieuwe kamperen is een lifestyle: overnachten onder een tentdak, maar wel op een comfortabele boxspring”, dat zegt Arnoud Hansen van Villatent.nl. Hij verhuurt stoere safaritenten op charmecampings in Frankrijk, Italië, Duitsland en Luxemburg. “Maar een vakantie bij Villatent is niet compleet zonder de culinaire ervaring te hebben opgedaan in de vakantiestreek.”

Meer nieuws van de Vakantiebeurs 2014 lezen – bijvoorbeeld de winnaar van de NKC Kampeerauto 2014?

Like dit artikel
Tweet dit artikel