Trends op de Kampeer- & Vakantiedagen in Almere

kampeerzaken.nlHet was vanmiddag prettig toeven op het Almeerderzand, een heerlijk zonnetje, vriendelijke standhouders, mooie producten en een aangenaam publiek. Hoewel er natuurlijk geen nieuwe caravans en campers aanwezig waren lijkt vooral de interesse van gezinnen en senioren voor sportief kamperen te zijn gegroeid.
 Menig standhouder zal zich hebben verbaasd over de interesse van de wat oudere kampeerders voor sportieve kamperen. De producenten speelden daar handig op in, zo waren er een aantal duidelijke trends te zien:
Sportieve vouwwagens
Sinds de opkomst van de wat sportievere vouwwagens zien we dat steeds meer fabrikanten afstappen van de traditionele vouwwagen. Er zijn uitgesproken sportieve vouwwagens, compacte conventionele vouwwagens en diverse modellen die de middenweg bewandelen.
Minicampers
Ook de hoeveelheid minicampers was opvallend. Diverse leveranciers hadden zeer handige oplossingen voor het ombouwen van een Kangoo, Berlingo, Partner of minibusje tot een compacte camper met voortent en/of luifel.
Tenten
De koepeltent is duidelijk terrein aan het winnen bij de grotere gezinstenten. Zo waren er diverse volwaardige gezinstenten uitgevoerd als lichtgewicht boogtent. Verder worden steeds meer traditionele (pyramide)tenten uitgevoerd in gecoate doeksoorten of polyester-katoen in plaats van het conventionele katoen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel