Kampeerweekend Stichting Handicamp

Stichting Handicamp

Kampeerweekend Stichting Handicamp

De stichting Handicamp wil het kamperen voor mensen met een lichamelijke beperking bevorderen. Dit doet zij door het geven van allerlei informatie over praktische oplossingen, het uitwisselen van kampeerervaringen en het met elkaar in contact brengen van kampeerders met vragen en ervaring op dit gebied.

Ook organiseert Handicamp één keer per jaar een kampeerweekend. Daar kunnen 30 tot 40 equipes met hun caravan, camper, vouwwagen of tent kamperen en hun ervaringen uitwisselen.

Om het kamperen voor mensen met ene lichamelijke handicap meer onder de aandacht te kunnen brengen is de zaterdag van zo’n kampeerweekend een soort van open dag. Het jaarlijkse kampeerweekend wordt dit jaar komend weekend gehouden op Recreatiepark Samoza in Vierhouten (Gelderland). Op zaterdag 25 mei kunnen geïnteresseerden van 10.00 tot 14.30 uur zien wat voor aanpassingen er mogelijk zijn om het kamperen met een handicap mogelijk en aangenamer te maken. Er zijn die dag ook diverse bedrijven en verenigingen aanwezig om nadere toelichting te geven en het een en ander te demonstreren. De toegang tot deze open dag is gratis, je hoeft je ook niet vooraf aan te melden.

Je kunt als je interesse hebt ook gewoon komen kamperen. De minimale bijdrage per equipe is vastgesteld op € 40,-. Inschrijven kan op de website van Handicamp.

Like dit artikel
Tweet dit artikel