Kampeerders kunnen gewoon de boer op

kampeerzaken.nlDe Stichting Vrije Recreatie (SVR), één van de verenigingen van kampeerboeren die ons land kent, reageert verbaasd en gebelgd over de nogal ongenuanceerde berichtgeving door RTL-4.

 

In de nieuwsuitzending van RTL-4 op Hemelvaartsdag werd een vakantie op de boerderij namelijk afgeraden, omdat “je van een koeienbrok en aaien van boerderijdieren diarree en ernstige nieraandoeningen krijgt”.

 

De SVR vindt het onbegrijpelijk dat RTL-4 zich zo slecht heeft laten informeren en de waarschuwing tegen het contact met dieren klakkeloos heeft overgenomen en uitgezonden.


 

Ingefluisterd door grote, commerciële kampeerbedrijven?

“Eigenlijk is het een lachertje” vindt de SVR “want dan kun je ook ziek worden bij het aaien van een hond, die net onder de staart van een soortgenoot heeft gesnuffeld of van de poes die met zijn pootjes zijn drolletjes heeft begraven. Neen, het is een ondeskundig en sterk genuanceerd bericht. Het zou ons niets verwonderen als dit juist door de grote, commerciële kampeerbedrijven ingefluisterd zou zijn. Zij zitten door hun vaak te hoge prijzen deze weekenden immers met nog veel lege plaatsen.”

Gewoon de boer op

De SVR vervolgt: “Bij een bezoek in deze Pinksterweek aan diverse boerencampings en een telefonisch onderzoek blijkt dat de kampeerders weinig onder de indruk zijn van deze waarschuwing. Zij gaan massaal de boer op.”

Like dit artikel
Tweet dit artikel