Ruim baan voor kamperen in campingzone Bredene

kampeerzaken.nlDe campingzone in het Westvlaamse Bredene wordt binnenkort ingrijpend vergroot en vernieuwd. Meer dan 20 duizend kampeerders en ruim 15 duizend Bredenaars kunnen straks het hele jaar door kamperen en recreëren in een nieuw recreatiegebied van ruim 8 hectare. Na eerdere vruchteloze pogingen om de zone een nieuwe bestemming te geven, is er nu eindelijk resultaat. De campings zijn in Bredene een grote trekpleister met jaarlijks 120 duizend kampeerovernachtingen.
 Het nieuwe recreatiegebied van maar liefst 11 voetbalvelden groot zal de toeristische aantrekkingskracht van de campingzone flink vergroten. Bovendien zal de recreatieve zone ook buiten het zomerseizoen toeristen blijven aantrekken. Het onbebouwde stuk poldergrond werd al in de jaren 70 onteigend om het een recreatieve bestemming te geven. Omdat de eerdere plannen nooit uitgevoerd werden gebruikte men het terrein als landbouwgrond.
De Vlaamse minister van Toerisme Bourgeois nam in de zomer van 2006 het initiatief om de zone een duurzame recreatieve functie te geven. Een werkgroep, met vertegenwoordigers van de lokale campinguitbaters, de beroepsfederatie Recread, het gemeentebestuur, Toerisme Vlaanderen en het kabinet van de minister, gaf vorm en inhoud aan de definitieve herbestemming.
Het domein, dat de naam ‘De Grasduinen’ krijgt, wordt een groene long met diverse recreatievoorzieningen zoals wandelpaden, speeltoestellen, een ligweide, een mountainbikeparcours, een visvijver, ruimtenetten, klimcombinaties, tennisvelden etcera. De bedoeling is om het domein in 2010 te openen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel