CMT 2020 biedt kampeerbranche meer ruimte dan ooit

CMT Stuttgart 2020

Kamperen krijgt meer ruimte dan ooit op de CMT 2020

De CMT in Stuttgart is de grootste vakantie- en vrijetijdsbeurs van Duitsland, en mogelijk ook de grootste op dit gebied ter wereld. Het is ook een van de weinige vakantiebeurzen waar een relatief groot deel van de beursvloer is gewijd aan kamperen en caravaning.

Dit jaar is er zelfs meer ruimte dan ooit beschikbaar voor de kampeerbranche. De beursorganisatie heeft daar dit jaar maar liefst 75.000 m² voor ingeruimd, dat is 5000 m² meer dan vorig jaar.

Meer dan 1.000 recreatievoertuigen

Om een indruk te geven hoe groot dat kampeergedeelte wel niet is: er zullen op de CMT Stuttgart meer dan 1.000 recreatievoertuigen te zien zijn. Daarnaast is er ook een enorm aanbod aan campings en camperplaatsen. Uiteraard zijn hier ook alle noviteiten te zien. Bovendien maken veel bedrijven van de gelegenheid gebruik om op de CMT ook hun voorjaars- en actiemodellen aan te bieden. Bovendien zijn van veel noviteiten, waarvan op de Caravan Salon nog slechts een studiemodel of prototype beschikbaar was, op de CMT de definitieve versies te bewonderen.

Meer dan een halve eeuw oud

CMT Stuttgart 2020Hoewel de CMT al meer dan een halve eeuw oud is, is hij nog helemaal van deze tijd. De organisatie zet zich ieder jaar in om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de behoeften van exposanten en bezoekers. “Dit jaar kunnen onze bezoekers zich verheugen op het grootste en meest gevarieerde caravan- en campergedeelte aller tijden”, geeft CMT-teamleider Alexander Ege een vooruitblik op het komende evenement. “Dit jaar wordt het kampeergedeelte vergroot tot meer dan 75.000 vierkante meter haloppervlakte”, zegt Ege. Naast het Messepiazza, de oostelijke ingang en het Rothauspark, zal het thema “Camping en Caravaning” plaatsvinden in de volgende zalen:

 • Hal 1
  In het zogenaamde L-Bank Forum presenteren diverse fabrikanten hun nieuwste producten. Hier wordt het aanbod aan off-road voertuigen, vouwtenten, vouwwagens en daktenten gebundeld en aangevuld met de bijbehorende accessoires.
 • Hal 2
  Deze hal wordt geheel in gebruik genomen door Knaus Tabbert, dat hier de innovaties en noviteiten van de verschillende merken zal presenteren
 • Hal 3
  In de Jacques Lanners Hall staan de fabrikanten uit het topsegment en andere volumefabrikanten
 • Hal 5
  Ook in deze hal vinden de bezoekers een groot aantal grote caravan- en camperproducenten.
 • Hal 7
  Deze meer dan 10.000 vierkante meter zal voor het eerst exclusief gewijd zijn aan accessoires. Van de nieuwe koelkast tot praktische manoeuvreerhulpmiddelen en de modernste retrofit-elektronica: bezoekers vinden hier alles wat ze nodig hebben om hun vakantie in een camper of caravan nog praktischer en comfortabeler te maken.
 • Hal 10
  De Paul Horn Hall wordt voor het eerst gebruikt voor kamperen. Bezoekers vinden hier vooral buscampers alsmede leveranciers van campermodules.

Campings en camperplaatsen

Voor het eerst op de CMT 2020 zal het uitgebreide aanbod aan kampeer- en camperplaatsen – tezamen met talrijke andere toeristische bestemmingen – zijn ondergebracht in de Alfred Kärcher Hall (hal 8).

Kuuroorden

Zwarte Woud op CMT Stuttgart 2020In zaal 6 (Oskar Lapp Hall) en 9 (tweede CMT-weekend) zal de caravaningpartner van dit jaar zich presenteren. Dit jaar zijn dat de kuuroorden van Baden-Württemberg. Het Heilbäderverband Baden-Württemberg presenteert in zijn jubileumjaar de nieuwste aanbiedingen en trends op het gebied van recreatie en gezondheid uit, met en in de natuur. Ook met dit soort vakanties kun je de natuur bijzonder goed ervaren. Dat kan bijvoorbeeld door te overnachten in het geneeskrachtige klimaat van het Zwarte Woud. Natuurlijk zijn er nog vele andere aanbiedingen met talrijke andere thermen in het “Bäderland Number One”. Er zijn ongeveer 50 camperplaatsen en campings in de buurt van de kuuroorden en kuuroorden in Baden-Württemberg.

Informatie CMT Stuttgart 2020

De CMT Stuttgart 2020 wordt gehouden van 11 tot en met 19 januari 2020 in de Messe Stuttgart. net als bij de Caravan Salon Düsseldorf kun je ook bij deze beurs overnachten met de camper of caravan. Meer informatie kun je vinden op de website van Messe Stuttgart.

Like dit artikel
Tweet dit artikel