Kamperen en filmbeleving versmelten op Nederlands Kampeerfilmfestival op Vlieland

Kamperen en filmbeleving versmelten op Nederlands Kampeerfilmfestival op Vlieland

Kamperen en filmbeleving versmelten op Nederlands Kampeerfilmfestival op Vlieland

Stel je voor: je zit in je favoriete campingstoel, de zwoele zomeravondlucht streelt je gezicht. De zon kleurt de hemel langzaam oranje en terwijl de laatste zonnestralen over de duinen prikken, knettert het kampvuur zachtjes in de verte. De geur van de zee en versgebakken brood hangt in de lucht, gemengd met het heerlijke aroma van de barbecue.

Meeuwen krijsen in de verte en de stilte wordt af en toe onderbroken door het gelach van kinderen die met blote voeten door het gras rennen. In de verte, tussen de tenten, begint een groot scherm op te lichten. De spanning groeit, want je bent op het allereerste Nederlands Kampeerfilmfestival op het sfeervolle Waddeneiland Vlieland – een unieke beleving waar de magie van cinema samensmelt met de ontspannen sfeer van het kamperen.

Nederlands Kampeerfilmfestival

Van 11 t/m 14 augustus 2024 stroomt Camping Stortemelk op Vlieland vol met kampeerliefhebbers en filmfanaten. Het hoofddoel van dit bijzondere festival is om de passie voor zowel kamperen als film vieren. Met een festivalticket vanaf €125,- krijg je niet alleen toegang tot alle films, maar ook een eigen kampeerplek in een prachtige, natuurlijke omgeving en een pas die toegang geeft tot extra festivalactiviteiten.

Geniet van films met het kampeerleven als thema

Speciaal voor dit festival is een unieke filmprogrammering samengesteld, uiteenlopend van internationale speelfilms tot boeiende documentaires en inspirerende korte films. Al deze werken hebben één ding gemeen: ze vieren het avontuurlijke kampeerleven in al zijn facetten. Of het nu gaat om coming-of-age verhalen tijdens een roadtrip met de caravan, indrukwekkende filmbeelden van outdoor-expedities, of hilarische taferelen rondom het kampeerterrein – deze films geven gegarandeerd stof tot nadenken en doen je ongetwijfeld verlangen naar je volgende kampeer avontuur.

Meer dan alleen films

Het Nederlands Kampeerfilmfestival biedt meer dan alleen passieve filmbeleving. Gedurende het festival vinden workshops plaats die je laten kennismaken met verschillende facetten van filmmaken en kamperen. Zo kun je leren hoe je de mooiste kampeervlogs maakt met je smartphone. Daarnaast zorgen sfeervolle kampvuursessies met live-muziek voor gemoedelijke avonden waar je nieuwe vrienden maakt en de gezelligheid van het kampeerleven voelt. Een knusse kampeermarkt biedt allerlei kampeer-gerelateerde producten én smakelijke hapjes en drankjes om de filmavonden nóg completer te maken.

Een unieke combinatie

Wat dit festival zo bijzonder maakt, is de samensmelting van knusse kampvuursferen met de magie van cinema. Het biedt een kans om helemaal tot rust te komen in de natuur, terwijl je wordt verrast door de nieuwste film releases, bijzondere klassiekers en indrukwekkende documentaires. Het Nederlands Kampeerfilmfestival brengt filmliefhebbers en kampeerfanaten samen, met als doel om samen buitengewone verhalen te beleven en onvergetelijke herinneringen te maken.

Praktische zaken

Geïnteresseerd? Op de website van het festival kun je alles lezen over de volledige festivalprogrammering, je tickets boeken en eventueel een mooie kampeerplek reserveren. Heb je geen eigen kampeeruitrusting? Geen zorgen! Op het festivalterrein is het mogelijk om een tent, vouwwagen of caravan te huren, zodat je je enkel hoeft te concentreren op het beleven van dit unieke evenement.

Klaar voor het avontuur?

Pak die tent of caravan in – het Nederlands Kampeerfilmfestival op Vlieland wacht op jou! Beleef ontspannen zomeravonden, geniet van het beste dat de filmwereld te bieden heeft, en maak nieuwe vrienden in het prachtige kader van het Waddeneiland Vlieland.

Wil je meer weten, kijk dan op de website van de organisator van het festival, Podium Vlieland.

Like dit artikel
Tweet dit artikel