Kamperen en films kijken tijdens Kampeerfilmfestival 2015

Kampeerfilmfestival Vlieland

Kamperen én films kijken op het Kampeerfilmfestival

VLIELAND – Vorig jaar juni organiseerden Podium Vlieland en kampeerterrein Stortemelk in juni de allereerste editie van het Nederlands kampeerfilmfestival.

Die eerste editie was een groot succes, reden genoeg om dit jaar de tweede editie te gaan organiseren.

Volgens de organisatie is het festival de perfecte combinatie van kamperen en cultuur. Je slaapt er in een volledig ingerichte De Waard tent, kunt naar hartenlust films over kamperen kijken en hebt het strand ook nog eens op loopafstand.

Het kampeerfilmfestival wordt gedurende 2 weekends in juni gehouden: vrijdag 19 juni – zondag 21 juni 2015 en vrijdag 26 juni – zondag 28 juni 2015. Overdag zijn er films in de zaal van Podium Vlieland, ‘s avonds kun je de films buiten bekijken tijdens de openluchtvoorstellingen in de duinen. Bij slecht weer wordt er uiteraard weer naar de zaal van Podium Vlieland uitgeweken.

Het filmaanbod bestaat uit een combinatie van de betere publieksfilm en toegankelijke filmhuisfilms. Er is in alle films op het Nederlands kampeerfilmfestival een belangrijke rol weggelegd voor tenten, rugzakken, kampvuren en alle andere zaken die bij kamperen horen. De films variëren van een ontroerend kampeerdrama tot een komische roadmovie. Voor de vertoning van de films houdt filmrecensent Adwin de Kluyver steeds een korte inleiding.

Wie naar dit Kampeerfilmfestival wil gaan, kan gebruik maken van een arrangement dat in samenwerking met Camping Stortemelk is samengesteld.

 

© Photo: Sanshoot, licentie

Like dit artikel
Tweet dit artikel