Kamperen in Ede voor de minder bedeelden

goedkoop kamperen

goedkoop kamperen voor de minima in Ede

EDE – De Edese Jolanda Brieffies vormt samen met 3 anderen de basis van de organisatie Gastvrij Veldhuizen.

Deze organisatie wil gezinnen die het niet zo breed hebben en daardoor niet op vakantie kunnen, de mogelijkheid bieden om te gaan kamperen op het sportpark van Blauw Geel aan de Peppelensteeg in Ede. Dit moet gebeuren op 15, 16 en 17 juli.

Sinds een jaar of dertien werd Open Dag Veldhuizen georganiseerd.Jolanda Brieffies: ,,We merkten dat we eens iets anders wilden. Nu gooien we het over een andere boeg. Het is dezelfde groep mensen, met Remco Baggel, Lauwrens Edel en Sjonnie Maasdam van Sportservice. Robert van Rheenen is er als wijkregisseur zijdelings bij betrokken. Want we kregen er wat moeite mee dat we het geld eigenlijk op één dag stuk gooien. Zo is het nieuwe idee ontstaan, om een andere doelgroep te bereiken. Want Veldhuizen is een mooie wijk”, legt Brieffies uit. ,,De gemeente draait de subsidies terug en zo is het idee ontstaan dat verenigingen elkaar kunnen helpen. Zo kwam ook het plan op tafel om dit kamperen op het sportpark te doen, omdat je hier stroom, toiletten en douches hebt.”

Jolanda Brieffies is bij Blauw Geel actief achter de bar omdat haar zoon Martijn bij deze voetbalvereniging speelt. Bovendien heeft ze een horeca-achtergrond. Gastvrij Veldhuizen wil mensen, die niet genoeg geld hebben om op vakantie te kunnen gaan, de mogelijkheid om een lang weekend te komen kamperen. Zij moeten in Ede dan geen luxe camping te verwachten, en er zullen ook geen grote luxe tenten en caravans zijn, maar wel een sportpark dat de mensen een gezellig verblijf van een paar dagen biedt. Als de mensen niet zelf hun tenten kunnen meebrengen, zal Gastvrij Veldhuizen overwegen om voor die mensen tenten te lenen, huren of desnoods kopen.

Hoewel Jolande Brieffies beseft dat een aantal mensen niet zo snel mee zal doen omdat ze daarmee aangeven niet op vakantie te kunnen. Evengoed hoopt Brieffies dat de mensen niet geremd voelen om te komen.”

De tenten zullen aan weerszijden van de velden worden opgezet. Er komt een groot TV-scherm, men kan er darten en een betaalbaar drankje kopen. Ook wordt er een barbecue georganiseerd, evenals een gratis ontbijt op zaterdag en zondag.

De organisatie zal ook proberen om kaartjes te regelen om te gaan zwemmen in De Peppel. De skeeler-en skatebaan is ook vlakbij. Verder zal er ook een bonte avond worden georganiseerd. Als het een succes wordt, zal men overwegen om er in 2017 een hele week kamperen van te maken.

Meer informatie: www.gastvrijedeveldhuizen.jouwweb.nl.

Bron: edestad.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel