Kamperen op Île de Noirmoutier in Frankrijk

Kamperen op Île de Noirmoutier

Île de Noirmoutier is bereikbaar via de Passage du Gois.

NOIRMOUTIER – Het is geen eiland, maar het heeft er alle kenmerken van. Bij hoogtij tenminste: Île de Noirmoutier is een schiereilandje voor de Bretonse kust, ter hoogte van Nantes, omgeven door Atlantische golven.

Het bijzondere aan Île de Noirmoutier is dat het eiland te bereiken is via een bijzonder spannende  weg, de beroemde Passage du Gois, die onder water staat bij vloed. En goed, bij vloed kun je toch naar het eiland, want er is ook gewoon een brug.

Op het waterrijke schiereilandje Île de Noirmoutier is 80 km fietspad en 64 km wandelpad aangelegd die je voeren langs pittoreske dorpen, kreken, bosranden, woeste kusten, eindeloze stranden en grootse landschappen.

Het gebied heeft een zacht klimaat en is geliefd onder talloze vogelsoorten. Maar je treft er ook de schelpenzoeker, en welke Fransman is dit nou niet, die op de vele schelpenbanken met het hoofd gebogen naar het zand tuurt naar lekkers voor de lunch.

Voor de sportieveling is er volop vertier met een zeilschool, een duikschool, een aquapark en een manege. De ferry naar het ongerepte eilandje Île d’Yeu moet ervoor zorgen dat echt geen enkele bezoeker zich verveelt.

Kamperen op Île de Noirmoutier

Het woord ‘glamping’ is uitgevonden op Île de Noirmoutier, tenminste als je de uitbater van twee van de in totaal zes campings op het schiereiland mag geloven: Les Moulins  of Le Midi. Je kunt er kiezen uit twee sferen: Les Moulins hult zich in loungesferen, Le Midi richt zich meer op gezinnen. Beide zijn uitgerust met tenten en lodges van doek en hout. Met de caravan of camper kun je bijvoorbeeld terecht op camping Le Caravan’île. Andere opties zijn Camping de la Pointe en Camping des Roussières.

Like dit artikel
Tweet dit artikel