Kamperen op de Marker Wadden

Kamperen op Marker Wadden

Straks bijzonder kamperen op Marker Wadden

Wie zich afvraagt wat de Marker Wadden zijn: dat is een nieuw eilandengebied in het Markermeer, vlak bij de dijk Enhuizen-Lelystad. De Marker Wadden zijn een uniek natuurgebied in ontwikkeling en moeten bijdragen aan het natuurherstel van het Markermeer.

De eilanden, waar het gebied uit zal bestaan, worden aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Uiteraard krijgen de eilanden natuurlijke oevers, waar nieuwe natuur tot ontwikkeling komt.

Paradijs voor vogels en vissen

De Marker Wadden moeten een niet alleen een natuurparadijs voor vissen en vogels worden, er komt ook een recreatie-eiland. Dit eiland moet zo’n zevenhonderd meter aan zwemstrand bieden, en ook nog eens bijna vijftien kilometer aan wandelpaden liggen. Over ruim twee maanden gaat het grootste van de vijf eilanden open voor het publiek. De rest van de eilandengroep wordt natuurgebied en zal niet toegankelijk voor mensen zijn. Daar krijgt de natuur vrij spel.

Open op 8 september

Vanaf zaterdag 8 september mogen recreanten de natuurhaven van de Marker Wadden binnenvaren en het eiland gaan verkennen. Dankzij het uitgebreide netwerk aan paden zal een paradijs voor de rustzoeker worden, die houdt van de combinatie van water en land. Ook kun je er ongestoord een duik wil nemen in het Markermeer. Doordat het eiland alleen per boot bereikbaar is zal het er niet zo druk worden. Dat betekent dat je ruimte genoeg zult hebben op het zevenhonderd meter lange zandstrand.

https://www.youtube.com/watch?v=cP_WnGGiytA

Kamperen

Er komt geen toezicht en het aantal voorzieningen zal beperkt zijn. Vanaf volgend jaar is er ook een bezoekerscentrum met een horecagelegenheid. Ook wil Natuurmonumenten een trekkersveldje aanleggen, zodat je er kunt kamperen. Er zullen zo’n twintig kampeerplekken zijn. Verder mag je er natuurlijk ook overnachten op de boot in de haven. We weten nog niet of je er dit seizoen ook al mag kamperen maar één ding is zeker: Nederland is straks een bijzonder kampeerplekje rijker.

Like dit artikel
Tweet dit artikel