Karawankentunnel zaterdag afgesloten

karawankentunnel

Karawankentunnel is zaterdag 30 juli afgesloten

ZOETERMEER – Vakantiegangers die komend weekend van of naar Slovenië of Kroatië willen reizen en daarbij van de Karawankentunnel gebruik willen maken, zullen in hun reisplannen rekening moeten houden met een tijdelijke afsluiting van de Karawankentunnel.

In verband met het staatbezoek van de Russinsche president Poetin op zaterdag 30 juli is de route van Ljubljana via Jesenice en Kranjska Gora naar de Vrsic Pas in beide richtingen afgesloten.

Daarmee is dus ook de A 2 (Karawankentunnel – Ljubljana) en de tunnel afgesloten. De exacte tijden kunnen varieren, vooralsnog dien je ervan uit te gaan dat deze route tussen 9 en 18 uur is afgesloten.

Er is een vrij grote omleiding, die gaat over de Oostenrijkse A 9 en de grensovergang bij Spielfeld. Deze omleiding wordt al bij de grensovergang bij Walserberg (op de A 8) aangegeven. Wie over de Tauernautoweg A 10 richting Villach rijdt, kan bij knooppunt Villach op via de A 23 richting Udine rijden en aan het eind van de autoweg, bij Palmanova, verder rijden richting Goricia of Trieste. Ook kun je vanaf knooppunt Villach over de A 2 via Graz en de A 9 naar de grensovergang bij Spielfeld rijden.

Kom je vanuit het zuiden, dan kun je het beste uitwijken via Italië of bij Ljubljana over de A 1 richting Maribor rijden en vanaf daar over de A 9 naar Graz gaan. Vanuit Zagreb kun je via Italië rijden, of via de Kroatische A 2 en de grensovergang Macelj/Slovenië verder over Ptuj en Maribor naar Spielfeld rijden.

Foto: CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1543187

Like dit artikel
Tweet dit artikel