Karmann Dexter 590 op Mercedes Sprinter

Karmann Dexter 590

De eerste Karmann Dexter op een Mercedes Sprinter

SPRENDLINGEN – De Duitse producent van buscampers Karmann Mobil is hard bezig om het programma buscampers nog verder uit te breiden. Logisch, vooral op de thuismarkt Duitsland blijft de vraag naar buscampers maar groeien.

Karmann introduceerde laatst al een compacter model, de Kolibri, op basis van de Renault Trafic. Maar op de CMT introduceerde Karmann ook een buscamper in een hoger prijssegment, op basis van een Mercedes Sprinter.

Deze nieuweling, die Dexter 590 heet, wordt in de goedkoopste versie voortgestuwd door een dieselmotor van 129 pk en is 5,93 m lang, 1,99 m breed en 2,82 m hoog. De maximaal toelaatbare massa bedraagt 3500 kg, na aftrek van het rijklare gewicht à 2990 kg blijft er een laadvermogen van ruim 500 kg over, meer dan voldoende voor de 2 personen waarvoor Karmann de Dexter 590 heeft ontwikkeld.

Karmann Dexter 590Achterin de Dexter vinden we een dwars geplaatst, opklapbaar 2-persoons bed. Daar komt duidelijk naar voren dat we hier met een Mercedes Sprinter te maken hebben, het 1,35 m brede bed is namelijk slechts 1,83 m lang. Een Fiat Ducato is 5 cm breder en heeft ook iets meer ruimte achterin, de op een Fiat Ducato gebouwde Dexters hebben bijvoorbeeld een bedmaat van 1,90 m.

Karmann Dexter 590 indelingDe indeling van de Dexter is verder enigszins onconventioneel voor een buscamper. Voor het bed bevinden zich de toiletruimte (l) en linnenkast (r). Voor de linnenkast bevindt zich de koelkast. Daar tegenover is het keukenblok, dat Karmann combineert met een uitdraaibare tafel. Zitten doen we in de Dexter 590 altijd op de draaibare voorstoelen, er is geen extra bankje of iets dergelijks voorzien.

Standaard wordt de Dexter 590 onder meer geleverd met alle reguliere veiligheidsvoorzieningen, climate control, cruisecontrol, Truma Combi 4 dieselverwarming, een 100 l tank voor het drinkwater en een 90 l tank voor het afvalwater.

Like dit artikel
Tweet dit artikel