Karmann introduceert de Duncan, een compacte buscamper op basis van Ford Transit Custom

Karmann Duncan buscamper

Karmann Duncan: compacte buscamper op basis van Ford Transit Custom

Karmann, een van de merken van de Franse Trigano Groep, introduceert op de Caravan Salon Düsseldorf de nieuwe Duncan buscampers.

Hiermee krijgen de twee huidige series, de Dexter en Davis, gezelschap van een derde serie die op basis van de Ford Transit Custom wordt gebouwd.

De Karmann Duncan is een heel compacte buscamper met hefdak, die verkrijgbaar is in twee lengtes: 4,97 en 5,34 m. Het basisvoertuig, de Ford Transit Custom, is leverbaar met dieselmotoren met 107 tot 170 pk. Het is nog niet bekend Karmann de Duncan ook zal leveren met de plug-in hybride aandrijving van Ford. Het hoge gewicht van de accu van dit geëlektrificeerde model zou het maximale laadvermogen wel eens zo sterk kunnen sterk verminderen dat de gebruikswaarde als buscamper daardoor aanzienlijk minder wordt.

Karmann is een Duits merk, maar de Duncan wordt gebouwd in de Spaanse Trigano-fabriek Mediteraneo. Daar rollen ook de zustermodellen onder de nieuwe merknaam Panama van de productieband, waarover later meer.

Indelingen

De korte versie heeft een klassieke indeling voor een camper van dit formaat, zoals we ook wel in de VW California zien. Hij heeft een driezitsbank en draaibare voorstoelen. Deze vormen samen met de schuiftafel een zithoek aan de linkerzijde van het voertuig.

Aan die linkerzijde bevindt zich ook het keukenblokje met gootsteen, tweepits kookplaat koelkast. De achterbank kan worden omgebouwd tot een tweepersoons bed.

Daarboven zijn nog twee slaapplaatsen in het hefdak. Hierdoor kunnen er als het moet 4 personen in de camper slapen. Het hefdak scharniert aan de achterzijde zodat er voorin de meeste stahoogte is.

Bij de langere versie is de keuken aan de achterzijde geplaatst. Bij deze versie scharniert het hefdak dan ook aan de voorzijde. Dankzij de grotere lengte is er plek voor een afscheidbare was- en toiletruimte. Beide versies beschikken over een buitendouche.

Like dit artikel
Tweet dit artikel