Karsten introduceert Tunneltent 3600

Karsten Tunneltent 2800

De Karsten Tunneltent 2800 is nu verkrijgbaar met blauwe accenten

ZWAAG – Nieuw in het assortiment van de Nederlandse tentenleverancier Karsten is de Tunneltent 3600. Dit model is een slag groter dan de Tunneltent 2800.

De Karsten Tunneltent 3600 is bijna een meter langer en 80 centimeter breder dan de Tunnneltent 2800. Dat was de eerste niet-oppompbare tent van Karsten die in het voorjaar van 2013 op de markt kwam. Ook over de Tunneltent 2800 is er nieuws: de tent is nu verkrijgbaar met blauwe accenten.

De ruime afmeting van de Tunneltent 3600 biedt plaats aan een grotere leefruimte en drie slaapcompartimenten, waarbij de tweepersoonscabine zich tussen de beide eenpersoonscabines bevindt. De slaapcabines zijn alle ruim bemeten. Naast het luchtbed is er genoeg ruimte om uit bed te komen of om bagage te stallen.

Met een scheidingswand is de slaapruimte af te sluiten van de leefruimte. De transparante folieramen met gaas zorgen voor licht en ventilatie. De vlakke voorwand is voorzien van een brede deur met afsluitbare gaasramen. Daarmee sluit je de tent af.

Niet-oppompbaar

Karsten staat bekend om z’n oppompbare tenten. De leverancier meent dat kamperen steeds vaker een kortere periode beslaat. Veel tijd kwijt zijn aan het opzetten van de tent vindt Karsten tijdverspilling. De Tunneltenten van Karsten zijn echter niet-oppompbaar. Toch staat ook de Tunneltent binnen een kwartier, aldus de leverancier.

Gebruiksvriendelijk stoksysteem

De Tunneltent 2800 en de Tunneltent 3600 zijn uitgerust met een gebruiksvriendelijk stoksysteem. De vier boogstokken zijn snel en eenvoudig in elkaar te zetten. De stoksleuven bevinden zich aan de buitenzijde van de tent en zijn voorzien van een doorlopende rits, zodat je de stokken soepel en snel kunt doorvoeren.

Extra optie voor de grotere tunneltent is de zijdeur. Het vaste kuipzeil van bisonyl houdt tocht, vocht en ongedierte buiten de tent, maar zorgt bovendien voor extra opzetgemak. Dat kampeert een stuk comfortabeler, aldus Karsten. De Karsten Tunneltent 3600 is eind februari 2014 te zien in de showroom in Zwaag.

Like dit artikel
Tweet dit artikel