Karsten kiest met de Blueline voor bewust kamperen

Karsten Blueline tent

Karsten kiest met de Blueline voor bewust kamperen

Kamperen kan nu nóg groener met de Karsten Opera Blueline. Dit is naar eigen zeggen de groenste tent van dit moment. Hij is namelijk volledig samengesteld uit gerecyclede materialen.

De tent is vervaardigd van het Tencate BlueCAMP-katoen ontwikkeld: een mix van gerecyclede spijkerbroeken en hoogwaardig katoen. Dat is wel zo milieuvriendelijk.

Tent van gerecyclede spijkerbroeken

Er worden ontzettend veel oude spijkerbroeken weggegooid. Alleen al in Europa gaat het om 640 miljoen spijkerbroeken per jaar. Die broeken bestaan voor het grootste deel uit katoen en kunnen gerust worden hergebruikt. Dat zou in een tent kunnen, mits de stof daarvoor zou voldoen. Dat is bij pure spijkerstof niet het geval maar TenCate heeft daarom het BlueCAMP-katoen ontwikkeld. Deze mix van gerecyclede spijkerbroeken en hoogwaardig katoen biedt voldoende kwaliteit en is bovendien erg duurzaam. Door een deel van het katoen te vervangen voor gerecyclede jeans wordt er per tent maar liefst 50.000 (!) liter water bespaard. Bovendien is er geen kleursteof nodig, omdat de spijkerbroeken de stof al een unieke blauwe kleur geven.

Grondzeil van restmateriaal, ritsen van plastic flessen

Ook bij het overige materiaal is er goed gelet op de duurzaamheid. Zo maakt Karsten voor het grondzeil gebruik van restmateriaal dat vrijkomt bij de vervaardiging van Bisonyl. Dat wordt nu eens niet zoals gebruikelijk weggegooid maar speciaal voor Karsten tot een “recupasta” verwerk. Daarmee kan Karsten een duurzaam geproduceerd grondzeil maken dat net zo stevig is. Dat geldt ook voor de ritsen. Die zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

Restmateriaal

Uiteraard ontstaan er bij het maken van een tent, ook als die van duurzame materialen wordt vervaardigd, ook weer restmaterialen. Deze worden ook weer verzameld en door Koda verwerkt tot unieke accessoires, door Koda.

Like dit artikel
Tweet dit artikel