Karsten presenteert nieuw winkelpand

Nieuw pand Karsten tenten

Karsten presenteert nieuw winkelpand

Minder dan een jaar nadat een fatale brand het volledige bedrijfspand van Karsten in de as legde, presenteert de Noord-Hollandse kampeer- en outdoorspecialist haar nieuwe winkelpand.

Het pand is nog in de ontwerpfase. Naar verwachting wordt het over een jaar, dus in maart 2020, geopend. Tot die tijd moet Karsten door in het tijdelijke onderkomen, op een steenworp afstand van de Factorij waar binnenkort het nieuwe pand zal verschijnen.

Het tijdelijke onderkomen aan de Oude Veiling barst bijna uit zijn voegen, het team van Karsten ziet dus uit om weer een pand te kunnen betrekken dat alle ruimte biedt die het bedrijf nodig heeft. Het atelier van Karsten, dat ook is ondergebracht in het tijdelijke pand aan de Oude Veiling, moet het momenteel doen met een oppervlakte van 600 m². Straks is er maar liefst 1600 m² gereserveerd voor het atelier. De nieuwbouw zal in zijn geheel een oppervlakte van 7200 m² beslaan, heel wat meer dan de 3100 m² waar het bedrijf nu over kan beschikken.

Ontwerp

Voor het ontwerp van het gebouw heeft de architect zich laten inspireren door de nieuwe Karsten Lacerta. Het nieuwe gebouw heeft veel weg van deze tent, met de diepe luifel en de grote glazen pui. De tenten zullen worden vervaardigd aan de linkerkant van de eerste verdieping. De gehele rechterkant is gereserveerd voor de winkel, die weer Karsten Travelstore zal heten. Verder zijn er twee keer zoveel parkeerplaatsen en wordt de laad- en losplaats verplaatst naar de Factorij-zijde om de Dorpsstraat te ontlasten van vrachtverkeer. Om een herhaling van de allesverwoestende brand te voorkomen zal er een sprinklerinstallatie over beide etages worden gebouwd. De eerste paal zal begin april worden geslagen.

Duurzaam

Uiteraard wordt het nieuwe pand zo duurzaam mogelijk gebouwd. Er wordt gestreefd naar een energieneutraal pand. Zo komt er onder anderen een aardwarmtepomp en een flink aantal zonnecollectoren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel