Karsten Tenten en Easy Caravanning slaan de handen ineen

Karsten Tenten en Easy Caravanning slaan de handen ineen

Karsten Tenten en Easy Caravanning slaan de handen ineen

Karsten Tenten, bekend om hun iconische opblaasbare tenten, en Easy Caravanning, specialist in moderne, gestroomlijnde vouwwagens gaan hun strategische samenwerking nog verder intensiveren en samen nieuwe duurzame kampeerconcepten ontwikkelen.

De twee bedrijven, waarvan het ene al tientallen jaren bekend is en het andere zich nog vrij recent heeft gevestigd, hebben besloten om hun krachten op het gebied van productontwikkeling te bundelen. Dit is een logische stap, gezien hun complementaire producten en gedeelde passie voor kamperen en outdoor.

Samenwerking moet tot nog meer innovatie leiden

Karsten Tenten, opgericht in 1981, heeft naam gemaakt met hun innovatieve opblaasbare tenten die bekend staan om hun gebruiksgemak, duurzaamheid en comfort. Het nog jonge Easy Caravanning, daarentegen, is gespecialiseerd in moderne vouwwagens die zich onderscheiden door hun moderne design en slimme functionaliteiten.

De samenwerking tussen Karsten Tenten en Easy Caravanning gaat verder dan alleen maar het delen van kennis en expertise. Beide bedrijven zijn vastbesloten om samen nieuwe, innovatieve en duurzame producten te ontwikkelen die het kampeerleven nog aangenamer maken.

Volop vertrouwen in de samenwerking

Marc Takken, directeur-eigenaar van Karsten Tenten in Zwaag: “Sinds de introductie van de TakeOff produceren wij het tussencanvas (tussen trailer en hefdak) voor Easy Caravanning en hebben we samen de bijpassende modulaire luifel-tent ontwikkeld. Bij Karsten geloofden we direct in dit cross-over kampeermiddel. Anders dan bij traditionele toercaravans, ben je dankzij het tentdoek veel meer een met de omgeving. En daar houden wij van. Daarom zijn we direct aan boord gestapt tijdens de productontwikkeling in 2019. Bij Karsten was ons businessmodel tot voor kort gebaseerd op 2 pijlers: kampeertenten (onder de naam Karsten Tenten) en werktenten (onder de naam Tent World Unlimited). Qua seizoenspatroon vullen deze twee productlijnen elkaar goed aan. Maar we waren eigenlijk al een poosje op zoek naar een 3e pijler waarmee we de senior tentkampeerder, en de tentkampeerder die nóg meer luxe, comfort en faciliteiten zoekt, blijvend aan ons kunnen binden. Het productportfolio van Easy Caravanning vormt hierin de perfecte aanvulling. Dus toen we de mogelijkheid kregen om onderdeel te worden van deze innovatieve Nederlandse kampeerfabrikant hebben wij geen moment getwijfeld. Temeer omdat de bestaande samenwerking de afgelopen 5 jaar al bijzonder prettig verloopt. We hebben echt een klik met elkaar – spreken dezelfde no-nonsense taal – en dat is belangrijker dan wat dan ook.”

Maarten de Roos, oprichter en directeur-mede-eigenaar van Easy Caravanning, is ook enthousiast over de samenwerking: ” We zijn bijzonder verheugd met de samenwerking met Karsten en hun commitment dat nu kracht is bijgezet door samen met ons Easy Caravanning verder te gaan uitbreiden. We zetten beiden flink in op duurzaamheid. Niet geheel toevallig won Karsten de prijs ‘Meest Duurzame Kampeermiddel 2022’ en wij met de TakeOff, die o.a. inspeelt op de trend van elektrificatie van het wagenpark, een jaar later. We zijn echt complementair aan elkaar. Onze producten kenmerken zich door hun kleine afmetingen, lage gewicht, en aerodynamische eigenschappen wat ze bij uitstek het ideale kampeermiddel maakt voor bezitters van elektrische auto’s, hybride auto’s en auto’s met kleine brandstof besparende verbrandingsmotoren. Eenmaal op bestemming willen we dat het onze klanten aan niets ontbreekt. Hef-schuif oplossingen en slim en gemakkelijk extra ruimte creëren met tentdoek is hierbij de sleutel. Daarvoor kunnen we ons geen betere businesspartner voorstellen dan Karsten. In de nabije toekomst zullen we hand in hand nieuwe – made in Holland – kampeerconcepten ontwikkelen waarbij duurzaamheid, luxe maar ook het echte buitenlevengevoel door toepassing van katoenen tentdoek centraal staan.”

Straks één aanspreekpunt voor kampeerders

De samenwerking tussen Karsten Tenten en Easy Caravanning beperkt zich niet tot productontwikkeling. Ook op het gebied van marketing en verkoop slaan de bedrijven de handen ineen. Dit betekent dat kampeerders in de toekomst op één plek terecht kunnen voor zowel tenten als caravans van topkwaliteit. Gezamenlijke beurspresentaties en een gecoördineerde marketingstrategie zullen ervoor zorgen dat het aanbod van beide merken nog beter onder de aandacht komt.

Krachtenbundeling biedt meerdere voordelen

De samenwerking tussen Karsten Tenten en Easy Caravanning is niet alleen goed nieuws voor de bedrijven zelf, maar ook voor de kampeerder. Door hun krachten te bundelen, kunnen ze hun expertise en ervaring combineren om producten te ontwikkelen die perfect aansluiten bij de wensen en behoeften van de moderne kampeerder. Daarnaast kunnen kampeerders profiteren van een breder aanbod en een nog betere service. Om de samenwerking kracht bij te zetten, zal ‘powered by Karsten’ aan het huidige logo van Easy Caravanning worden toegevoegd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel