Karsten Tenten introduceert nieuwe Imperia tunneltent

Karsten Imperia tunneltent

Karsten Tenten onthult nieuwe Imperia tunneltent

Karsten Tenten kondigde hem al een paar weken geleden aan, een nieuwe grote tent. De onthulling vond in Utrecht plaats, op de openingsdag van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Daar is de Karsten Imperia in volle glorie te bewonderen. De nieuwe tunneltent is de grootste tent aan één stuk die Karsten ooit heeft gemaakt en biedt plaats aan maar liefst drie slaapcabines.

Een Karsten tent mét tentstokken

Het is dan ook een forse tent. Inclusief de 1,60 m diepe luifel is hij 7,00 meter lang, 4,00 meter breed en de stahoogte bedraagt een riante 2,20 m. Hij heeft twee ingangen: aan de voorkant en aan de zijkant. Ondanks dit forse formaat is de tent volgens Karsten behoorlijk snel op te zetten. De sleuven voor de stokken zitten aan de buitenkant en zijn open te ritsen, de tentstokken zijn voorgebogen. Inderdaad, tentstokken. Deze tent van Karsten is dus niet oppompbaar. Inclusief de nieuwe Imperia heeft Karsten de afgelopen jaren maar liefst zes tunneltenten met stokken in het assortiment opgenomen. Wie liever een oppompbare tent van Karsten wil: niet getreurd, die bestaan nog steeds en zijn in vijf uitvoeringen en een heleboel uitbreidingsmogelijkheden verkrijgbaar.

Drie slaapcabines en vijf slaapplaatsen

De Karsten Imperia heeft een oppervlakte van 22 vierkante meter en heeft vijf slaapplaatsen, verdeeld over drie slaapcabines. Die zijn, van links naar rechts gezien, 1,40 meter, 1,00 meter en 1,60 meter breed. Omdat achterwand van de slaapcabines aan de achterkant onderaan verticaal loopt, kunnen er ook stretchers in geplaatst worden.

De praktische luifel is 1,60 meter diep, heeft diverse ophangmogelijkheden voor bijvoorbeeld verlichting, en wordt bovendien standaard meegeleverd. De Karsten Imperia kan desgewenst worden uitgebreid met een extra regenluifel. Ook zijn er optioneel diverse opbergmogelijkheden verkrijgbaar, waaronder een keukenmeubel dat aan beide zijden aan het zijraam kan worden geritst.

Wie niet in de gelegenheid is om naar de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht te komen: de Karsten Imperia is ook te bewonderen bij de Karsten dealers.

Like dit artikel
Tweet dit artikel