Eerste Karsten Stoomtramtocht groot succes!

kampeerzaken.nlKarsten Tenten en Outdoor, de tenten- en wandelspecialist van Noord Holland, organiseerde in samenwerking met Wandelschool Walk4fun de eerste Karsten Tenten Stoomtramtocht. Op 28 augustus gingen ’s morgens vroeg ruim 400 deelnemers van start met de stoomtram naar Wognum en Medemblik. Mede door de goede weersomstandigheden overtrof het aantal deelnemers alle verwachtingen. Door de enorme opkomst moest er zelfs een extra trein worden ingezet.
 De organisatie van het evenement kijkt terug op een zeer geslaagde dag. De kans dat er een tweede versie komt in 2006 is dan ook erg groot. De combinatie met een stoomtramtocht maakte de wandeling zeer speciaal. Voor de deelnemers was deze tocht een prachtige mogelijkheid om eens goed kennis te maken met West Friesland.
Vanuit de winkel van Karsten Tenten werd er gewandeld naar de spoorwegovergang op de Dorpsstraat. Vanaf deze, speciaal voor deze tocht gecreëerde opstapplaats, werd aangevangen met de tocht. Bij de eerste halte Wognum stapte een gedeelte van de wandelaars uit om aan te vangen met de 10 kilometer tocht. De reis ging zonder tussenstop verder naar Medemblik waar de deelnemers aan de 20 en 30 kilometer uitstapten om aan te vangen aan de wandeltocht. De tram ging niet geheel leeg terug naar Hoorn. Er was de mogelijkheid geboden voor deelnemers aan de 10 kilometer om eerst in Medemblik de andere deelnemers uit te zwaaien en op de terugreis uit te stappen in Wognum om aan de tocht te beginnen. Vooral ouders met kinderen maakten gebruik van deze mogelijkheid.
De tocht vanuit Medemblik ging langs veel natuur en typische West Friese dorpen als Opperdoes, Twisk en Oosterblokker. Langs de route werden de wandelaars getrakteerd op prachtige vergezichten en de nostalgie van de stoomtramstations. Het zien van alle fruittuinen werd in Oosterblokker beloond met een traktatie van de organisatie. Er was een verfrissingpost ingericht waar de deelnemers konden genieten van heerlijke pruimen en de nieuwe appelsoort de Delcorf.
In Zwaag werden de deelnemers bij Karsten Tenten weer ontvangen door medeorganisator Wandelschool Walk4Fun en getrakteerd op een heerlijk glaasje Sangria. Met vrolijke noten luisterde Sjaak Wester met accordeon het geheel op tot een sfeervolle en gezellige afsluiting van de dag waar ontspanning en inspanning goed samengingen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel