Kathrein biedt oplossing voor TV én internet via de satelliet

Kathrein biedt oplossing voor TV én internet via de satelliet

Kathrein biedt oplossing voor TV én internet via de satelliet

Satellietaanbieder Kathrein gaat internet en televisie aanbieden via de satelliet. Dat is handig voor op de camping, want dan kunnen kampeerders makkelijk televisie kijken, op de hoogte blijven van het nieuws uit Nederland en de wereld, én zo nodig ook online werken.

Om te kunnen internetten heb je een hotspot nodig. Die hotspot kan voor een internetverbinding zorgen via de satelliet, via een schotelantenne en een converter. Ook werkt hij met WiFi- en LTE-verbindingen, en is tegelijkertijd ook een WiFi-router.

Op die manier heb je dus meerdere manieren om verbinding te krijgen met het internet. Maar je kunt via de satellietontvanger natuurlijk ook gewoon televisie kijken. De nieuwe oplossing van Kathrein combineert dus internet én televisie.

Televisie via eigen WiFi accesspoint

Zoals we in Nederland al veel aanbieders hebben die televisie via het internet aanbieden (IPTV), gaat Kathrein ook te werk. De verbinding voor zowel de televisie als het internet is gecombineerd. Daarvoor hebben kampeerders dus maar één hotspot nodig op de router. De verbinding met een tablet of mobiele telefoon kan worden opgezet met een QR-code.

Volgens Marketing & Communicatie-manager Philipp Schlosser is de oplossing van Kathrein ideaal voor op de camping en camperplaats. Tot nu toe konden kampeerders en camperaars gebruikmaken van bijvoorbeeld 4G en hun televisie-abonnement van thuis. Daarvoor moesten ze dan wel streamen, met hoge verbruikskosten tot gevolg. Daarnaast konden ze ook televisie kijken via de satelliet, waar weer een apart abonnement voor nodig is. Die twee oplossingen worden nu dus in één apparaat en één dienst gecombineerd. Omdat in het pakket dat bij de satellietontvangst niet alleen televisie-ontvangst maar ook een flinke internetbundel zit, scheelt dit een heleboel kosten voor dataverbruik.

Modern televisiekijken

Met deze nieuwe manier van televisiekijken op de camping wil Kathrein de angel uit hoge verbruikskosten halen. Modern televisiekijken komt naar de camping, zonder daarvoor een dure aanschaf te hoeven doen.

Wel hebben kampeerders een antenne nodig. Dit is de zogenoemde CAP-antenne, die op het dak wordt geplaatst en samenwerkt met de normale schotelantenne. Als alternatief zijn er ook mobiele antennes. Beide antennes werken samen met een V2 CAP-converter. De antenne op het dak creëert de hotspot om data te kunnen ontvangen en door te sturen.

CAPcontrol app en antenne

Wie een systeem van Kathrein aanschaft, kan middels de CAPcontrol-app het streaming signaal terugspelen en beheren. Om van dit hele pakket gebruik te kunnen maken is, zoals gezegd, een antenne nodig. Die antenne is klein van formaat en past in bijna alle gevallen op het dak van de caravan of camper.

Like dit artikel
Tweet dit artikel