Kees Kampeert introduceert Numero Dertien vouwwagen

Kees Kampeert Numero Dertien vouwwagen

Kees Kampeert introduceert Numero Dertien vouwwagen

Niet iedereen zal bekend zijn met het bedrijf Kees Kampeert in het Groningse Scheemda. Maar de eigenaar is wellicht wél bekender: Jelle Holtkamp. Inderdaad, hij is een telg van de familie die de bekende tenttrailerfabrikant Holtkamper heeft opgericht.

Jelle heeft zelf ook lange tijd bij Holtkamper gewerkt maar is een aantal jaren geleden voor zichzelf begonnen. Hij is zich in de loop der jaren gaan specialiseren in het verkopen van gebruikte Holtkamper tenttrailers. Maar Kees Kampeert lanceert in februari ook een eigen vouwwagen.

Numero Dertien

De nieuwe vouwwagen, die op 13 februari wordt gelanceerd, gaat ‘Numero Dertien’ heten, en is genoemd naar het gelijknamige gehucht in de Gemeente Veendam. Holtkamp: “Gewoon omdat de naam ons aanspreekt en we graag dicht in de buurt wilden blijven, want in Groningen liggen onze roots”. Om verwarring te voorkomen wil Holtkamp het volgende nog even verduidelijken: “deze vouwwagen komt niet uit Numero Dertien maar uit Scheemda!”.

Circulair

Met het aanbieden van gebruikte Holtkamper tenttrailers nam Kees Kampeert al deel aan de circulaire economie. De tenttrailers werden zo nodig opgeknapt en eventueel ook voorzien van vervangende onderdelen en tenten. Met de nieuwe Numero Dertien (afgekort №13) wil Holtkamp nog een stapje verder gaan. Hiervoor maakt Holtkamp gebruik van een combinatie van nieuwe en gebruikte onderdelen. Vooral voor de wagen betreft het voornamelijk gebruikte onderdelen. Dat wil zeggen: een gebruikte wagenbak, met een gebruikt onderstel, maar wél met nieuwe banden. De lattenbodems van de bedden zijn gebruikt maar de matrassen zijn weer nieuw.

De tenten en afdekzeilen zijn geheel nieuw, en het ontwerp van de tent is ook nieuw. Uiteraard heeft Holtkamp de kneepjes van het vak tot in den treure geleerd toen hij bij het bedrijf van zijn familie werkte. Holtkamp: “De vouwwagen vouwt volgens heel snel open en er passen wel 4 kinderen in dankzij de 2 kindertenten die je kunt plaatsen. Zonder kindertenten heb je juist een extra grote woonkamer tot je beschikking.”

Ambachtelijk

Holtkamp heeft hierbij een voorkeur voor ‘good old’ ambachtelijk werk: “Ik heb in de loop van de jaren met allerlei materialen en technieken geëxperimenteerd maar ik merkte dat een hele goede en sterke tent nog steeds gewoon van katoen gemaakt moet worden. En dat hij uit Europa moet komen. Alleen dan voelt het zoals het moet voelen. Bovendien ben je er dan zeker van dat de tent waterdicht is. Ik ben wel bij fabrieken in China geweest maar het maken van hoogwaardige kampeertenten blijft een ambacht die we hier veel beter beheersen dan in het Verre Oosten. Kijk maar naar De Waard tenten, die zijn ook hier ontstaan.” Uiteraard maakt Holtkamp wel gebruik van goed recyclebare materialen.

Hoewel Kees Kampeert de Numero Dertien officieel pas op 13 februari zal introduceren, is de nieuwe tenttrailer/vouwwagen op afspraak al te bewonderen in Scheemda. Hij zal verkrijgbaar zijn in de uitvoeringen Basis, Leef en Max.

Like dit artikel
Tweet dit artikel