Geen weging bij keuring campers in België

kampeerzaken.nlBij onze zuiderburen is begin dit jaar de regel ingevoerd dat campers tijdens de periodieke keuring ook worden gecontroleerd op het eventueel overschrijden van het maximaal toegelaten gewicht. Op zich is dat niet zo vreemd want veel campers blijken de grens van 3500 kg te overschrijden als ze rondrijden met een volle brandstof-, water- en afvalwatertank plus volle inrichting en belading.
 
De Belgische campereigenaren zijn niet bepaald over deze maatregel te spreken, maar liefst 33.000 eigenaren hebben geprotesteerd, en met succes. De recent ingevoerde regel om campers bij de periodieke keuring systematisch te wegen is door minister van Mobiliteit Yves Leterme inmiddels opgeschort.
Er is inmiddels ook overleg geweest tussen de constructeurs en importeurs van campers en vertegenwoordigers van de campereigenaren. Uitstel betekent namelijk geen afstel, gezien het feit dat het aantal ongevallen met campers jaarlijks met zo’n 20% stijgt wil minister Leterme de campereigenaren overtuigen van de noodzaak van de maatregel. Dit wil hij bereiken middels een aantal werkgroepen om de communicatie naar de campereigenaren toe te verbeteren en de inhoudelijke aspecten van technische maatregelen nader te bekijken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel