Kildwick presenteert extra compact MicroLoo droogtoilet

Kildwick MicroLoo droogtoilet

Kildwick presenteert extra compact MicroLoo droogtoilet

Wie afscheid wil nemen van zijn chemisch toilet maar toch een bruikbaar toilet aan boord wil hebben, heeft als alternatief eigenlijk alleen een droogtoilet.

Maar zo’n droogtoilet is vrij groot, en daardoor moeilijk te gebruiken in kleine caravans en buscampers. Daarom lanceert Kildwick de nieuwe, veel compactere MicroLoo.

De opkomst van het droogtoilet

Droogtoiletten, ook wel composttoiletten genoemd, worden steeds meer gebruikt. Veel liefhebbers van mobiel en off-grid wonen hebben ze al lang ontdekt als dé milieuvriendelijke sanitaire optie. Maar, zoals gezegd, zijn de meeste droogtoiletten nogal groot. Dit is uiteraard een probleem voor de mensen die wat minder ruimte tot hun beschikking hebben. Daardoor zijn deze mensen tot nu toe eigenlijk aangewezen op de compactere chemische toiletten.

Compacter droogtoilet

Met de lancering van het MicroLoo-model breidt Kildwick zijn gamma droogtoiletten uit. Het biedt nu ook een kleiner, slanker composttoilet, speciaal voor mensen met weinig ruimte. De nieuwe MicroLoo is zo klein dat hij ook in populaire buscampers zoals de Volkswagen California T5 en T6 past. Als er nog steeds te weinig ruimte is, kan het nieuwe droogtoilet ook op zijn kant worden opgeborgen.

Bevestiging met magneten

Kildwick benadrukt niet alleen het compacte formaat maar ook het slimme gebruik van hoogwaardige neodymium magneten. Die magneten gebruikt men in plaats van de normale bevestigingspunten. De krachtige magneten houden de pot en de zitting perfect op hun plaats. Ze maken het schoonmaken en onderhoud vrijwel moeiteloos.

Draagvermogen tot 200 kg

De slanke, lasergesneden behuizing van de MicroLoo is vervaardigd van onbehandeld berkentriplex. Het toilet kan tot 200 kg dragen, het deksel tot 100 kg. Volledig gemonteerd meet de MicroLoo 337 mm (H) x 337 mm (B) x 384 mm (D).

De Kildwick MicroLoo wordt standaard als doe-het-zelf pakket geleverd, à € 389,00. De levering omvat de bak, de separator, de zitting, een vloeistoffles, een tank voor vaste stoffen, lijm, magneten en bevestigingsmateriaal. Bij de extra accessoires is ook een spatdeksel voor de vloeistoffenopvangfles verkrijgbaar alsmede een speciale montageset voor de VW California T5 en T6 buscampers.

Like dit artikel
Tweet dit artikel