Kinderen niet wenselijk op campings voor rustzoekers

Kinderen niet gewenstZOETERMEER – Het gegil en gekrijs van kinderen op een camping is niet altijd even leuk. Veel mensen storen zich eraan, maar accepteren het.

Toch zijn er ook mensen die tijdens hun vakantie op een camping niet geconfronteerd willen worden door jengelende kinderen van anderen. Zij kunnen op campings terecht waar kinderen niet wenselijk zijn.

De website rustigecampings.com richt zich op mensen die naar een kleinschalig kampeerterrein op vakantie willen gaan om er te genieten van échte rust en stilte. Het gaat hierbij niet alleen over senioren, maar ook om jongere mensen zonder kinderen of mensen die in beroepen werken waarin ze continu bezig zijn met de jeugd (bijvoorbeeld onderwijzers of kinderopvangers). Volgens de website is deze groep groot en groeiende.

Hoogseizoen

Vooral in het hoogseizoen blijkt het lastig een camping te vinden die voldoet aan de criteria waar deze doelgroep naar verlangt. Het zijn niet per definitie kind vrije campings, maar vaak ontbreken wel de faciliteiten die een camping voor kinderen aantrekkelijk maakt. Er is dan geen voetbalveld, speeltuintjes ontbreken en ook een zwembad is niet aanwezig.

De website controleert de campings jaarlijks of ze nog aan de gestelde maatstaven voldoen en ook bezoekers kunnen hieraan meehelpen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel