Kip Caravans begint aan een nieuw tijdperk met de opening van de Kip Store Utrecht

Kip Store Utrecht

Kip Caravans begint aan een nieuw tijdperk met de opening van Kip Store Utrecht

Het is een tijdperk van vernieuwing en groei voor Kip Caravans, het enige Nederlandse caravanmerk waarvan nog nieuwe caravans worden gebouwd, en bovendien ook een van de iconen van de Nederlandse kampeerbranche.

Laten we daarbij niet vergeten Kip het een ruim tien jaar geleden moeilijk heeft gehad. Het bedrijf is daarom overgestapt van massaproduct naar nicheproduct. Daarbij ging men ook over van een landelijk dealernetwerk naar een centraal verkooppunt in Hoogeveen. Met de opening van hun nieuwe, volledig duurzaam gebouwde Kip Store in Utrecht, heeft het bedrijf ook weer een verkooppunt in de Randstad.

Een mijlpaal in duurzaamheid en innovatie

De nieuwe Kip Store Utrecht is meer dan zomaar een showroom. Het is een mijlpaal in de geschiedenis van Kip Caravans, een symbool van vooruitgang en duurzaamheid. Het pand, gelegen aan de prachtige Haarrijnseplas, is volledig gebouwd met behulp van de modernste technieken en voornamelijk uit hout, een eerbetoon aan de erfenis van het merk en haar streven naar duurzaamheid.

Unieke kampeerbeleving

Bij Kip draait kamperen om meer dan alleen een caravan – het gaat om de complete beleving. In de nieuwe Kip Store Utrecht kunnen bezoekers niet alleen het complete assortiment aan unieke caravans ontdekken, maar ook de passie voor kamperen ervaren. Het is een plek waar enthousiaste kampeerliefhebbers samenkomen en waar ze geïnspireerd worden om te genieten van de schoonheid van de natuur en de vrijheid van het buitenleven.

In Hoogeveen én Utrecht

Na het faillissement in 2011, heeft Kip Caravans een grote ommekeer doorgemaakt. Het bedrijf besloot de caravans alleen nog vanuit de eigen Kip Store in Hoogeveen te verkopen. Nu, met de opening van de Kip Store in Utrecht, is er een centraal gelegen verkooppunt bijgekomen. Dit nieuwe filiaal is een belangrijke stap voor het bedrijf, dat we nog steeds als een icoon van de Nederlandse caravanindustrie kunnen beschouwen.

Duurzaam bouwproces

Het pand van de Kip Store Utrecht is volledig uit hout gebouwd op een duurzame wijze. De constructie bestaat uit massief vurenhouten panelen van soms wel 12 meter lang. Het productieproces van de Kip Store heeft een minimale impact op de directe omgeving gehad omdat vrijwel alle bouwelementen vooraf gefabriceerd zijn in de fabriek.

Uitnodiging

Kip Caravans nodigt de kampeerliefhebbers en overige geïnteresseerden uit om een bezoek te brengen aan de Kip Store Utrecht, een plek waar je de passie voor kamperen kunt ervaren en wie weet ook een volgende stap in je kampeeravontuur kunt zetten. Het team van Kip Caravans kijkt ernaar uit om je te verwelkomen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel