Kip Caravans start productie op 6 december

kampeerzaken.nlNa weken van onderhandelen is de doorstart van Kip Caravans een feit. Het voormalige management is er in geslaagd de financiering rond te krijgen zodat de fabriek weer caravans kan gaan produceren. Het management, de investeringsmaatschappijen en de curator hebben vanochtend hun handtekening gezet voor een doorstart van het Hoogeveense caravanbedrijf.
 
Het huidige management zal met deelname van twee noordelijke investeringsmaatschappijen, Private Plus Fund en N.V. NOM het bedrijf gaan voortzetten. De overgrote meerderheid van het personeel, ongeveer zestig medewerkers, profiteert van de doorstart. Voor de anderen wordt bemiddeld voor een nieuwe baan.

Op termijn zal de productie van wanden en vloeren door Kip in eigen beheer genomen worden. Wat dit voor consequentie zal hebben voor de werkgelegenheid is nu nog niet bekend. Tevens wordt er gekeken naar mogelijke opties tot volumevergroting.
In dit verband wordt bijvoorbeeld gedacht aan de assemblage van tenttrailers en andere avontuurlijke kampeermiddelen in samenwerking met Aart Kok Adventure.
Donderdag 6 december zal de productie weer opgestart worden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel