Kip caravans: de laatste ontwikkelingen

kampeerzaken.nlKip caravans heeft de productie weer hervat. Op dit moment worden de orders van voor het faillissement afgerond, daarna zal worden begonnen met de productie van de nieuwe series, waaronder ook de nieuwe Kip Kompakt

 

Kip Caravan, zoals het bedrijf nu heet, heeft de doelstellingen bewust lager gesteld. Waar Kip vroeger 1000 caravans per jaar moest produceren om kostendekkend te kunnen draaien, richt men zich voor 2011 op 400 caravans. In 2012, als het bedrijf weer volop draait, hoopt men 900 caravans aan de man te kunnen brengen.


 

Dat lage productieaantal voor dit jaar komt niet alleen door de verregaande kostenbesparingen die voortkomen uit de reorganisatie, maar ook omdat het merkenpalet dat in Hoogeveen wordt geproduceerd vooralsnog wordt beperkt tot uitsluitend Kip.

 

Van de andere merken (Avento, Beyerland, Chateau, Delta en HomeStar) zullen voorlopig geen caravans op de markt verschijnen. Er nog wordt gekeken in hoeverre Avento, Chateau en ook HomeStar in een later stadium mogelijk opnieuw kunnen worden geïntroduceerd.

 

Het leveringsprogramma van Kip blijft vooralsnog gehandhaaft, met o.a. de nieuwe  Isa White en Kip Kompakt modellen, de Hi Line ondergaat mogelijk nog wat wijzigingen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel