Kip wil mogelijk rechten Chateau overnemen

kampeerzaken.nlKip Nederland, zoals het eerdere Kip Caravans nu heet, is natuurlijk een vrij kleine speler in de caravanbranche. Om de overlevingskansen van het doorgestarte bedrijf zo groot mogelijk te maken is schaalvergroting een noodzakelijk iets. Kip Nederland heeft daarom een bod uitgebracht op zowel de merk- als modelrechten van de failliete Belgische Chateaugroep.
 In de Kip-fabriek in Hoogeveen kunnen immers veel meer caravans geproduceerd worden dan nu het geval is. Leuk detail is natuurlijk dat Kip afgelopen najaar juist failliet ging omdat het met de verkopen van Chateau niet echt florissant ging.
Nu de Chateau-groep in het Belgische Hamont definitief failliet is verklaard staat de weg voor Kip Nederland open om een bod uit te brengen op de modelrechten van de Chateau-groep. Het zou voor de vele Chateau (en Home-Car, Beyerland en Delta?) dealers natuurlijk een leuke opsteker zijn als die modellen op welke manier dan ook weer leverbaar zijn. Ongetwijfeld zal Kip, als het inderdaad de genoemde rechten kan verkrijgen, de caravans op hun eigen innovatieve wijze nog verder perfectioneren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel