Is het doek voor Kip Caravans definitief gevallen?

kampeerzaken.nlEen treurige mededeling, zo vlak voor de start van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs komende vrijdag: de curator heeft zojuist bekend gemaakt dat het hem niet is gelukt om een doorstart voor het failliete Kip Nederland te realiseren.

 

Hij heeft geen overeenstemming met enkele schuldeisers kunnen bereiken over een aantal openstaande schulden. Naar verluid zou het om een bedrag waarover geen overeenstemming kon worden bereikt slechts van 50.000 a 100.000 euro bedragen. De enig overgebleven overnamekandidaat, die ook nog met de gemeente Hoogeveen zou moeten onderhandelen over een eventuele overname van het onroerend goed, heeft zich daarop teruggetrokken.

 

De curator heeft vanmiddag de 62 personeelsleden geïnformeerd over het definitieve einde van Kip. Het is nog niet bekend wat er met de merk- en modelrechten van Kip, Avento, Chateau, HomeStar, Beyerland en Delta gaat gebeuren. Indien de doorstart wel was gelukt, hadden in ieder geval 42 werknemers hun baan kunnen behouden.

 

  • UPDATE 21-10-2010: Volgens RTV Drenthe is nog niet alles voorbij en wordt er vandaag nog verder onderhandeld, laten we hopen dat er toch nog een doorstart kan worden gerealiseerd. Ook treft het personeel van Kip voorbereidingen om toch gewoon op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs te staan, ze zijn inmiddels met 16 caravans onderweg naar Utrecht.
Like dit artikel
Tweet dit artikel