Kip Nederland koopt merk- en modelrechten Chateau Caravans

kampeerzaken.nlHet gaat weer goed met de Hoogeveense caravanfabrikant Kip Nederland. Werd Kip Caravans begin november 2007 door de slechte resultaten van het zusterbedrijf Chateau Caravans nog meegetrokken in een groepsfaillissement, Kip Nederland kon amper vijf weken later alweer doorstarten.
Vandaag heeft Kip Nederland de hand weten te leggen op alle bij Chateau België geproduceerde modelrechten en de caravanmerken Chateau, Beyerland, Delta en Cristall.
 
“Al jaren hebben wij de ambitie om naast onze vertrouwde topmerken Kip en Avento tevens het middensegment te betreden. Met het verkrijgen van de Belgische merken en modellen kunnen wij deze wens nu op korte termijn in vervulling laten gaan. Hiermee zal ons volume binnen twee jaar tijd minimaal verdubbelen, en dat is essentieel om ook in de toekomst in deze branche een sterke speler te kunnen blijven” aldus Maarten de Roos, general manager en mede-eigenaar van Kip Nederland te Hoogeveen. “Ook heel veel oud-dealers zijn reuze enthousiast en de verwachtingen zijn hoog gespannen. We zullen binnen enkele maanden ons team weer moeten gaan versterken om deze ambities waar te maken. Maar dit is een uitdaging die we met beide handen zullen aangrijpen!”.
Met welke merken Kip Nederland weer als eerste een herintroductie zal doen, wil de Roos op dit moment nog niet loslaten. “Eerst moeten onze plannen goed doortimmerd zijn, maar we gaan proberen om in ieder geval met één nieuw middensegmentmerk in de tweede helft van dit jaar al op de markt te komen, het tweede merk in het middensegment zal in 2009 volgen”.

Like dit artikel
Tweet dit artikel