Kip Nederland failliet

kampeerzaken.nlVandaag is besloten dat de bestuurder van Kip Nederland, de bekende caravanbouwer uit Hoogeveen, het faillissement van de onderneming gaat aanvragen.

 

Al enige tijd was het management van Kip Nederland bezig om op basis van een nieuw business plan samen met nieuwe investeerders het bedrijf te herfinancieren.


 

Deze herfinanciering was nodig door de ontstane bancaire situatie in combinatie met de aanhoudend moeilijke markt voor caravans. Het business plan was solide en de mogelijkheden voor Kip en haar aanverwante merken dusdanig positief dat de basis er lag voor een succesvolle toekomst.

 

Juist op het moment dat zowel de Europese als de Nederlandse caravanmarkt duidelijk de eerste tekenen van herstel toont is, ondanks de enorme inspanningen die de afgelopen periode door alle betrokken partijen verricht, gebleken dat de tijd te kort is om het hele  proces succesvol af te ronden.

Dit heeft de bestuurder noodgedwongen doen besluiten om faillissement van Kip Nederland te gaan aanvragen. De kansen voor een eventuele doorstart worden momenteel met alle betrokkenen onderzocht.

 

Kip Nederland is eind 2007 ontstaan uit de doorstart van het failliete Kip Caravans, toen dat door het faillissement van de Tirus groep, de moedermaatschappij van Kip, Chateau, Home-Car, Beyerland en Delta caravans in de problemen was geraakt.

 

Op dit moment is Kip Nederland producent van de caravanmerken Kip, Avento, Chateau en HomeStar en is het eigenaar van de merk- en modelrechten van Beyerland en Delta. Ook de Tuareg van Aart Kok wordt bij Kip Nederland gemaakt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel