Nieuwe kansen voor Kip

kampeerzaken.nlNa het faillissement van Kip Nederland, eind september, is een doorstart/overname al twee keer afgeketst.

 

Nadat de tweede doorstartpoging mislukte omdat één van de aandeelhouders buiten de normale biedingsronde om een andere investeerder had gevonden en daarom de lopende onderhandelingen staakte, heeft de curator besloten om een nieuwe biedingsronde te beginnen.

 

Geïnteresseerden dienen hun bod uiterlijk donderdag 4 november uit te brengen, daarna zal de curator kijken of hij concrete mogelijkheden voor een doorstart ziet.


 

Daarbij staat de curator namelijk voor een vrij complexe situatie:

 

  • Hoewel de eerste overnamepoging al vrij snel leek te mislukken, heeft de eerste overnamekandidaat wel een koopovereenkomst voor de grond en gebouwen van Kip getekend.
     
  • Grootaandeelhouder PPF/Newion, bestaande uit een private investeerder uit Heerenveen en de NOM (de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij) bezitten de merkrechten van Kip, Avento, Chateau, HomeStar, Delta en Beijerland. Hoewel deze een executiewaarde van enkele tienduizenden euro’s hebben wil PPF/Newion er 200.000 euro voor hebben. Dat bedrag werd tijdens de tweede overnamepoging ook geboden
     
  • PPF/Newion wees, nadat het zelf een andere overnamekandidaat had gevonden, dit bod vervolgens af en deed zelf een overnamebod op de grond, gebouwen etcetera. Omdat er met de eerste overnamekandidata al overeenstemming was bereikt heeft de curator dit afgewezen.

 

Zo is er dus een partij die de grond en gebouwen bezit én een partij die de merkrechten bezit. Begin november zijn er weer kijkdagen, op 4 november moeten de biedingen binnen zijn. Hoewel er, gezien de interesse van meerdere partijen, de kans op een overname annex doorstart vrij groot is kan er door bovengenoemde complexe situatie wel een patstelling ontstaan. Wordt vervolgd…

Like dit artikel
Tweet dit artikel